Aconcagua 2011 Ziua 11: Trei într-un cort

In Aconcagua 2011, Argentina, Expeditii by Iulian SirbuLeave a Comment

Joi, 3 martie 2011, Camp Cholera, 6000m
Ne trezim in jur de 8:30 – 9 si ne facem bagajul pentru a pleca spre Cholera, ultimul loc de campare aflat pe ruta normala. Santiago arata destul de rau, dupa ce vorbeste cu Pepe hotaraste sa coboare dupa-amiaza in Plaza de Mulas.
Hotaram sa urcam in Cholera, sa dormim o noapte iar in urmatoarea sa pornim spre varf. Problema lui Pepe e ca nu-i plac deadline-urile, de fiecare data cand aduc in discutie un deadline fie ocoleste subiectul, fie nici nu vrea sa auda de asa ceva. Poate din aceasta cauza intarzie cu facutul bagajului destul de mult, termina la o ora dupa mine si Marius. Pana la urma pornim spre Cholera, cu Pepe in fruntea formatiei, noi ramanand binisor in spate. Drumul nu a fost foarte greu, insa greutatea pe care o aveam in spate plus faptul ca am stat in frig asteptandu-l pe Pepe sa-si faca bagajul ne-a incetinit. Eu mi-am pus coltarii, Marius nu. Nu am folosit pioletul, ne-am descurcat doar cu betele de trekking Rock Empire pe care le-am cumparat de la Himalaya.
Pepe ne asteapta in Camp Berlin ca sa hotaram daca ramanem acolo. In Camp Berlin sunt doua baraci de lemn – ei le spun refugii, mie mi s-au parut mai mult cotete de gaini sau custi de caini! Nimeni nu campeaza aici, decat in varf de sezon (mijlocul lui decembrie- ianuarie- inceput de februarie). Locul e destul de imputit si i s-a dus faima.
Desi suntem extenuati, hotaram sa urcam pana la Cholera. Curand ajungem aici – sunt doar 100 m diferenta de nivel si drumul e scurt – si impart sarcinile pentru fiecare: eu voi monta cortul, Marius se va ocupa de amenajarea interiorului (umflat saltele, scos saci de dormit etc), iar Pepe va topi zapada. Ii dau lui Pepe aceasta sarcina pentru ca am facut schimb de arzator cu Santiago: arzatorul meu Go System pe gaz + 5 butelii a ramas la Santiago iar arzatorul lui MSR + 2 l de benzina a fost luat de Pepe ca sa-l folosim noi cat timp stam in Cholera. Am luat decizia asta pentru ca din spusele celorlalti benzina arde mai eficient decat gazul la altitudini de peste 5000 m si fiind si trei persoane, mi s-a parut mai logica aceasta alegere. Numai ca socoteala de acasa…
Pepe s-a dus sa adune niste zapada pentru topit, dar apoi a stat mai mult pe langa mine, uitandu-se cum montez cortul. I-am adus aminte apoi de sarcina lui si s-a conformat pana la urma.
Prima zi la Cholera 6000 m

Prima zi la Cholera 6000 m

Iulian SirbuAconcagua 2011 Ziua 11: Trei într-un cort

Leave a Comment

2 + fourteen =