Avem birou de informaţii în Bucureşti!

In România, Voluntariat by Iulian SirbuLeave a Comment

Prin martie discutam cu un cuplu de britanici întâlniţi în Santiago de Chile despre călătoriile lor prin România. La un moment dat se plângeau de faptul că n-au putut obţine informaţiile de care aveau nevoie la faţa locului şi trebuiau să se bazeze în mare măsură pe ghidurile care le aveau cu ei. Eu le-am reproşez atunci de ce nu au apelat la birourile de informaţii turistice! Mare gafa, îmi dau seama imediat! Ei îmi spun că în România n-au întâlnit aşa ceva – călătoria lor avusese loc prin 2007-2008.
Am fost plăcut surprins când m-am întors din America de Sud (în aprilie a.c.) să constat că în Pasajul Universitatii a fost deschis un Birou de Informaţii Turistice de către Primăria Bucureşti. E foarte bună iniţiativa – deşi târzie. Ce e deranjant e faptul ca e mai mult inchis decât deschis. Astazi mi s-a explicat de către o domnişoara care face voluntariat acolo că programul este de luni pana vineri intre orele 10.30 – 17.00. Deci la sfârşitul saptămânii, când în Bucureşti sunt mai multi oameni din provicie sau străini care au ales Bucureştiul pentru un city break, biroul de informaţii este închis!
Am întrebat-o daca mai sunt posturi libere pentru voluntari, mi-a spus ca nu crede. Parerea mea e că dacă sunteti studenţi la limbi străine sau turism – şi nu numai – şi vreti să faceţi voluntariat/practică pentru acest birou de informaţii turistice, ar trebui sa luaţi legătura cu Primaria Bucureşti.
Ah, să nu uit: Biroul vă oferă gratuit o hartă cu traseele turistice ale Municipiului Bucureşti.
Iulian SirbuAvem birou de informaţii în Bucureşti!

Leave a Comment

3 × three =