Prima zi la Târgul de Turism al României

In Uncategorized by Iulian SirbuLeave a Comment

Ieri s-a deschis Targul de Turism al Romaniei si am trecut si eu pe acolo. Sa incepem prin a spune ca foarte multi copaci s-au taiat zilele acestea pentru tiparirea pliantelor de promovare a Bulgariei, Greciei si Turciei. Nu inteleg de ce trebuie sa tiparim atat material, cand jumatate dintre romani au internet iar cei care nu au merg in excursii cu ceilalti. De exemplu: daca nasii au internet, se intereseaza de oferte online si ii vor lua si pe fini in excursie, sau vice-versa.

Am trecut in fuga pe langa agentiile care aveau numai oferte catre cele trei tari ce alcatuiesc orizontul larg al turistului roman si am descoperit urmatoarele:

  • cei de la Omnia Turism mi-au inmanat un catalog de peste 200 de pagini cu oferta lor! A fost primul catalog ce mi-a fost inmanat, l-am luat si apoi mi-a parut rau pentru copacii taiati aiurea.
  • Am vazut cateva afise in care blogul RazvanPascu.ro este prezentat ca fiind cel mai citit blog de travel din Romania. Nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma intristez.
  • Consiliul Judetean Dambovita are un stand unde poti afla de la sursa despre obiectivele turistice din judet. Ca bonus: DVD-ul Dambovita in imagini si vederi cu Sfinxul, Babele, Lacul Bolboci, Cheile Tatarului.
  • la standul Greciei sunt harti cu Grecia si materiale diverse pentru aproape fiecare coltisor din Grecia. Si oamenii de acolo chiar stiu sa-ti raspunda la intrebari!
  • standul Ministerului Turismului are brosuri in limbile engleza, germana si franceza. Daca primiti in gazda couchsurferi, e bine sa aveti astfel de ghiduri prin biblioteca. De aici am aflat ca anul acesta vom avea o cursa de ferry-boat Constanta – Istanbul, deocamdata doar pentru masini, apoi si pentru calatori. S-o vedem si pe asta!
  • am observat si doua companii de asigurari la targ, Generali si Mondial Assitance
  • Exact Travel se lauda cu exclusivitate pentru Romania la vanzarea Japan Rail Pass. Bine de stiut.
Ce am scris mai sus este subiectiv si partial, pentru ca n-am avut timp sa trec in revista toate standurile. Asta si pentru ca programul este doar pana la ora 18.00. Am descoperit ca-mi place sa stau la taclale cu cei din sistemul de stat, pentru ca ei nu incearca sa-ti vanda ceva, iti prezinta lucrurile sincer si obiectiv si chiar isi recunosc limitarile. Cea mai importanta informatie pe care am cules-o de la Targ vine in urmatorul articol!
Daca aveti firma, puteti obtine online o invitatie la targ. Daca nu, intrarea costa 10 lei.
Iulian SirbuPrima zi la Târgul de Turism al României

Leave a Comment

eleven + four =