Testeaza-ti cunostintele de navigatie cu testul de la SetSail

In Pe apa by Iulian SirbuLeave a Comment

In vechime velele se invergeau pe vergile catargului.

Daca visati sa navigati pe mare cu un velier, insa aveti nevoie de traducere pentru propozitia de mai sus, un curs de navigatie este ceea ce va lipseste.

Acum doua saptamani am participat la un astfel de curs cu tema “Manevra ambarcatiunii cu motor si vele”. Cursul s-a desfasurat la Scoala de Navigatie SetSail din Bdul Aviatorilor nr 9, Bucuresti.

Cursul de navigatie pentru velier are doua parti: teorie si practica. Partea teoretica se tine in Bucuresti, iar cea practica pe un velier scoala de 9-12 metri, timp de 48 de ore pe Marea Neagra (cele 48 de ore sunt impartite in doua weekend-uri).

sursa foto

Cursul costa 500 de euro, iar dacă aveţi brevet pentru ambarcatiuni cu motor, preţul este de 300 euro. Daca va inscrieti pana pe 31 martie beneficiati de 5 % reducere. Pentru grupurile formate din doua sau mai multe persoane reducerea este de 10 %. In acest moment se pot face inscrieri pentru sesiunea 7 mai – 31 mai 2012.

Aveti mai jos un test de verificare al cunostintelor de navigatie. Chiar daca nu sunteti familiarizati cu termenii, testul este foarte interesant si va trezeste dorinta de a invata termeni noi. Sa ma anuntati ce punctaj ati obtinut. Eu am raspuns corect la 20 de intrebari din 40! Hai sa vedem cine e mai priceput la navigatie!

 

Iulian SirbuTesteaza-ti cunostintele de navigatie cu testul de la SetSail

Leave a Comment

17 − five =