Gara Regală Sinaia, Stâna Regală, Castelul Pelişor şi Braşov 19/20 mai 2012 – Prima călătorie trans-ferro pentru cititorii blogului

In Destinaţii, Europa, România by Iulian SirbuLeave a Comment

Cum zice si Anca, trebuie sa visam, sa calatorim si apoi sa impartasim cu ceilalti cele vazute! Ei bine, eu ma gandeam sa unim toate aceste trairi intr-una singura. Tot gandindu-ma unde putem face toate aceste lucruri in acelasi timp si auzind si de Noaptea Muzeelor care anul acesta va deschide portile Castelului Pelisor, m-am gandit sa va iau si pe voi in aceasta calatorie. Si daca pana acum doar ati citit despre calatoriile mele, acum puteti participa trup si suflet la ele!

Programul ar fi urmatorul:

19 mai – ora 06:27 plecam din Bucuresti Nord spre Sinaia cu trenul. Dupa ce ajungem in Sinaia, putem vizita expozitia de trenulete din Gara Regala si apoi mergem spre Stana Regala, unde ne vom bucura de o gustare la iarba verde. Incepand cu ora 17 vom putea vizita Castelul Pelisor, deschis pentru a fi vizitat gratuit in Noaptea Muzeelor (intre orele 17-24 mai exact). Dupa vizitarea Castelului, ne intoarcem la gara pentru a lua trenul spre Brasov (ora 20:43). In Brasov ne vom caza la un hostel (Kismet Dao ar fi cel recomandat de cei mai multi turisti). Duminica ne vom intoarce in Bucuresti fie cu trenul de 14:25, fie cu cel de 16:30.

Desi ne vom invarti numai prin locuri regale, costul excursiei este unul destul de mic – se ridica la 90,5 lei/persoana, in conditiile in care mergem numai cu trenuri Regio si ne cazam la Kismet Dao. Bineinteles, daca aveti reducere la transportul pe calea ferata – fie aveti card TrenPlus, fie sunteti elevi/studenti, pretul va scadea semnificativ.

Doritorii pot lasa comentariu sau trimite mail pentru a confirma prezenta pana marti, 15 mai, ora 23:00. Puteti veni cu mine chiar daca va anuntati prezenta dupa aceasta data, insa e posibil sa gasim mai greu cazare.

Asadar, cine vine? 🙂

sursa foto

Iulian SirbuGara Regală Sinaia, Stâna Regală, Castelul Pelişor şi Braşov 19/20 mai 2012 – Prima călătorie trans-ferro pentru cititorii blogului

Leave a Comment

two × 4 =