Experiment: Bucureşti – Xanten (Germania), cu autostopul

In Voluntariat by Iulian SirbuLeave a Comment

Mai ieri, o prietena imi spunea ca ea niciodata nu stie unde ma aflu si ma intreba cum reusesc sa calatoresc asa mult! Bine, eu chiar nu calatoresc mult, dar cam asta e impresia generala care s-a creat – si n-am sa fac nimic pentru a o schimba 😉

Astazi voi porni spre Xanten, in Germania, unde sunt invitat sa particip la SuperCamp, o tabară internationala organizata de Crucea Rosie Germana. Este a doua oara cand voi merge in Germania pentru a participa la o tabara a Crucii Rosii, prima data a fost in 2008. Intrarea in tabara, cazarea si masa sunt asigurate de organizatori – unul din beneficiile voluntariatului, asta pentru carcotasii care spun ca voluntariatul nu aduce beneficii celui ce-l practica.

Participantii la aceasta tabara vor fi in numar de peste 1500, majoritatea din Germania si invitati din tari ca Bukina Faso, Armenia, Austria, Elvetia, Luxemburg si altele (in total, vom fi tineri din 17 tari!)

Aveti mai jos traseul meu. Voi pleca maine de dimineata si sper ca pana vineri dimineata sa ajung in Xanten. La intoarcere probabil voi urma acelasi traseu. O sa va tin la curent cu mersul calatoriei pe twitter si pe contul de facebook.

Popout
Vizualizare harta marita

Ah, am uitat sa va spun ca ideea e sa nu cheltuiesc niciun ban pe transport – nici la dus, nici la intors! Cum? Daca am experienta calatoriei cu autostopul in Europa? Sa spunem ca am facut o singura data autostopul in afara Romaniei, in Ucraina, la sfarsitul anului trecut!

Sa ne vedem cu bine! 🙂

P.S. Profit de ocazie sa-i multumesc lui Marius Roca, de la care am cort si harta! Merci, man! 😀

P.P.S. Aproape am uitat sa mentionez sponsorul acestei calatorii: este Vodafone, mi-a imprumutat 2 euro credit! Pe care o sa-i dau inapoi cu dobanda, dar mai conteaza? :))

Iulian SirbuExperiment: Bucureşti – Xanten (Germania), cu autostopul

Leave a Comment

fourteen − three =