Cicloexpeditia Mont Blanc 2012 – prezentare

In Expeditii, Trans-Sport by Iulian SirbuLeave a Comment

Marius Roca si George Moraru se pregatesc pentru cea mai tare expeditie a anului 2012! Vor pleca din Bucuresti pe 28 iunie, pe biciclete, spre Chamonix, Franta. Si-au rezervat 25 de zile pentru expeditie, impartite dupa cum urmeaza: 9 – 10 zile dus, 4 zile ascensiunea propriu zisa pe Mont Blanc (4807 m) – trekking pe traseul clasic si 10 zile retur.

logo creat de Cristian Cosmin

Traseul expeditiei va fi urmatorul: Bucuresti (vor anunta locul plecarii in curand) – Slatina – Calafat – Vidin – Belgrad – Zagreb – Rijeka – Trieste – Venetia – Milano – Vale Aosta – Chamonix. Retur: Geneva – Lausane – Berna – Zurich – Innsbruck – Salzburg – Viena – Budapesta – Arad – Sibiu – Pitesti – Bucuresti.

Cum a aparut ideea? In toamna anului trecut s-au gandit la un tur al Romaniei cu ascensiune pe varfurile din Carpati si traversarea unor sosele alpine, dar imediat ideea s-a dezvoltat si asa a luat nastere Cicloexpeditia Mont Blanc 2012. Antrenamentele pt expeditie au inceput in octombrie, iar concursurile la care au participat au fost etape pregatitoare pentru atingerea scopului final si pentru mentinerea motivatiei la cote ridicate.

Despre biciclistii muntomani 

Marius Roca este kinoterapeut si a urmat aceeasi scoala de munte ca si mine, Pathos, in 2008 – 2009. Din 2011 este membru al Clubului Alpin Roman. Marius a urcat impreuna cu mine pe vf. Aconcagua, Argentina – 6962 m pe 9 martie 2011, in cadrul Aconcagua 2011 [Expeditie medicala romaneasca] si pe vf. Goverla, Ucraina – 2061 m, pe 29 decembrie 2011. Este un foarte bun alergator si pana acum a participat la 5 maratoane montane: Retezat , Ciucas , Piatra Craiului, Ecomaraton si Hercules. Cel mai bun timp al lui este de 4h35′, obtinut la Maratonul Ciucas.

George este specialist in resurse umane. A participat la Half Iron Man Oradea 2012, Semimaratonul International Bucuresti 2012 (timp 1h36′), Winter TriChallenge Izvorani 2012 (1h36′), Semimaratonul Gerar 2012, Maratonul International Bucuresti (proba de semimaraton), TriChallenge Mamaia 2011 si Maratonul 7500 Bucegi 2011.

O zi obisnuita de antrenament pentru George: 4000 – 4500 m inot, 10 – 12 km alergare (pe pista atletism) sau 80 – 100 km pedalat si 6 – 10 km alergare. In weekend-uri ture lungi cu bicicleta, intre 120 – 260 km (intr-o singura zi). Pana acum, cea mai lunga distanta parcursa cu bicicleta intr-o singura zi de cei doi atleti  a fost Bucuresti – Slobozia 260 km (timp aproximatix 13 h, pe vant puternic si ploaie).

Cea mai lunga tura cu bicicleta facuta de George: Campulung – Obarsia Lotrului – Transalpina – Ramnicu Valcea – Campulung – 450 km in 2 zile.

Marius va merge pe o mountain bike Cube, iar George pe o cursiera Cube Peloton 2012 – cumparata de la Bike Expert Pantelimon (cu reducere de 400 lei). De bicicleta lui Marius va fi atasat si un carucior pentru tranportul echipamentului, iar cursiera lui George va fi echipata cu portbagaje. Cei doi vor innopta pe marginea drumului, intr-un cort de vara, iar pe munte vor avea un cort Husky Flame 2.

Marius ne va tine la curent cu mersul expeditiei prin intermediul contului de Facebook (in curand voi crea si o pagina special pentru aceasta expeditie).

Cine sprijina expeditia?

Expeditia este finantata din fonduri proprii.

Cristian Dulgheru – Redis Nutritie – a furnizat produse Redis – batoane proteice si bauturi izotonice, vitamine si aminoacizi Animal Pak pentru toata durata expeditiei.

Ciprian Balanescu, multiplu campion national la triatlon si duatlon si recordman national la Half Iron Man Oradea 2012, ii va gazdui pe cei doi la intoarcere, in Arad.

Lista este deschisa! Daca vrei sa-i sprijini sau daca ai un steag/banner/abtibild  pe care-l vrei fotografiat la inaltime sau afisat pe echipamentul celor doi atleti, trimite-mi un mail si te pun in legatura cu baietii!

Asfalt uscat si carari cu soare!

Iulian SirbuCicloexpeditia Mont Blanc 2012 – prezentare

Leave a Comment

8 + six =