Bilete de tren CFR Călători cu până la 40% reducere!

In Transport feroviar by Iulian Sirbu4 Comments

CFR Călători Pe 7 mai a.c. compania lansa în premieră Cardul TrenPlus (este de fapt un bilet de carton, dar îi vom spune card în continuare, pentru a nu crea confuzii). Acest card este nominal, netransmisibil, valabil 1 an, costa 80 de lei şi poate fi cumpărat din staţiile CF sau agenţiile de voiaj CFR. De fiecare dată când iţi cumperi bilet de la casă, prezinţi acest card şi ai reducere 25%. Simplu, nu?

Principalul dezavantaj al acestui card era faptul că trebuia să te prezinţi cu el la casa de bilete, nu-ţi puteai cumpăra biletul de tren online. Începand cu 30 iulie, cei care au acest card îşi vor putea cumpăra biletele online, introducând într-un câmp special ID-ul lui. Astfel, reducerile de care vor beneficia sunt următoarele:

 • 25% reducerea acordată de cardul TrenPlus
 • 5% reducere standard pt biletele cumpărate online, indiferent de cardul bancar cu care se efectuează plata
 • 15% reducere acordată până pe 30 august 2012, pentru cei care plătesc cu un card MasterCard sau Maestro
Aşadar, vom beneficia de o reducere minimă de 30%, iar cu cardul MasterCard sau Maestro, reducerea va fi de  40% din preţul biletului, până la sfarşitul lui august a.c. O reducere foarte generoasă, dacă mă întrebaţi pe mine!

Vă reamintesc că biletele online pot fi cumpărate numai pentru trenurile care circulă în regim de rezervarea a locurilor: InterCity, InterRegio, Regio Expres.

Sunt curios cum vă cumpăraţi biletele de tren: de la casa de bilete, de la agenţie sau online? Această nouă ofertă vă va schimba optica asupra mersului cu trenul sau aveţi şi alte aşteptări de la CFR Călători?

sursa

Iulian SirbuBilete de tren CFR Călători cu până la 40% reducere!

Comments

 1. Apollo

  Aritmetica simpla: un bilet de accelerat de la Bucuresti pana la Busteni costa 40 de lei. Dus-intors pt 2 persoane inseamna 160. Pentru aceeasi distanta, consum cam 15 litri de benzina, adica putin peste 90 de lei.
  Ofertele nu-s rele, dar una peste alta, preturile sunt mari. Poate n-ar fi rau daca s-ar mai lucra putin la capitolul “calatori fara bilet”, ca sa aiba preturi competitive.

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Artimetica voastră poate fi corectă, însă uitaţi că întreţinerea unei maşini costă şi ea. Nu vreau să facem acum nişte calcule ce ne vor da mai mult ca sigur cu virgulă, însă nu uitaţi că trenul e mai sigur şi mai prietenos cu mediul. În plus, nu te enervezi că stai în trafic şi ajungi odihnit la destinaţie!

   Cât despre călătorii fără bilet, sper că se va lucra şi la acest aspect! Pe ruta Bucureşti – Braşov sunt tot mai puţini!

 2. Iulia S.

  Eu am avut o experienta teribila cu trenul si nici macar nu incepuse vara in toata puterea: rapid, clasa a IIa, nu mergea aerul conditionat si ferestrele erau blocate. Am crezut ca nu se mai termina calatoria, 3 persoane aveau un soi de criza de sufocare. Evident, trenul mult prea aglomerat ca sa te muti in alt vagon. Nimeni nu ma mai poate convinge sa merg cu trenul, mai ales vara.

Leave a Comment

eighteen − fourteen =