Diploma in povertà, laurea in strada

In Portrete de călători by Iulian Sirbu12 Comments

Acesta este titlul unei cărţi ce a schimbat vieţi! Şi este de abia la început, pentru că a fost lansată la sfârşitul lui 2009! Dacă nu vrei să-ţi schimbi modul de a gândi, NU CITI MAI DEPARTE!

Mike, un nomad neamţ care se afla în acel moment în Ancona, s-a întâlnit cu un misionar creştin, Don Simone, care scria această carte (articol în italiană). Mike susţine că această carte i-a schimbat viaţa şi în urma întâlnirii cu Don Simone s-a hotărât să colinde Europa, pe bicicletă! După ce a luat un feribot din Ancona spre Patras, s-a bătut cu doi albanezi care au vrut să-i fure portofelul şi a sărit în mare, în Portul Piraeus, pentru a salva un tânăr grec de la înec, s-a îndreptat spre Thessaloniki, unde a rămas vreme de doi ani pentru că i s-a furat bicicleta! În aprilie anul acesta a părăsit Grecia, a trecut apoi prin Bulgaria şi acum se află în Bucureşti. Ţinta lui este Islanda! După ce va ajnge în Islanda se va întoarce însă în Thessaloniki pentru a scrie şi el o carte despre oamenii simpli ai Europei, oameni întâlniţi în călătoriile lui. Numele cărţii va fi Lost to be free.

Mike Asterix

Mike Asterix foto: arhiva personală

Mike Asterix s-a născut în Germania, acum 48 de ani. Copilăria şi-a petrecut-o alături de bunicul său, lângă Frankfurt, iar o parte din adolescenţă alături de mama lui şi de tatăl vitreg în Italia. A fugit de nenumărate ori de acasă, a terminat 8 clase, ştie să vorbească germană, italiană şi engleză. Călătoreşte fără bani şi fără hartă. Nu are nevoie de hartă pentru că pe ghidonul bicicletei are o blană de vulpe dăruită de un bulgar. El spune că nasul vulpei ţine loc şi de busolă, şi de hartă! 🙂

Mike se află acum în Bucureşti şi aşteaptă să fie intervievat de Pro TV (care însă îl tot amână). Nu ştiu cât timp va sta aici, spune că oraşul nu-i place, îl consumă prea mult (nu doar Bucureştiul, ci orice oraş). Probabil este omul care iubeşte drumul cel mai mult dintre toţi călătorii pe care i-am cunoscut până acum. Ieri i-am luat un interviu şi i-am creat un blog, asterixjourney.wordpress.com. Sper ca în curând să termin de tradus interviul şi să-l public şi aici! Aveţi întrebări pentru el? 🙂

Iulian SirbuDiploma in povertà, laurea in strada

Comments

 1. InaB

  L-am intalnit pe Mike. Este un tip foarte de treaba si sunt convinsa ca o sa ajunga cu bine la destinatie. Impresionant ca mai exista astfel de oameni.

 2. Pingback: trans-ferro.com | Cum a fost la primul meu maraton montan individual – Ciucaş Trail Running 2012 | Page: 1 | trans-ferro.com

 3. Pingback: trans-ferro.com | Cum a fost la primul meu maraton montan – Ciucaş Trail Running 2012 | Page: 1 | trans-ferro.com

 4. Chitu dragos

  Si eu l-am intalnit din Bucuresti a plecat direct spre Brasov dar…l-am oprit din drum undeva pe la campina si lam luat cu noi la o cabana in padure unde stam noi si bem chefuim am mancat cu el, am fumat cu el, am baut cu el, am ras cu el, tot absolut tot ne-a povestit am stat pana noaptea neam bagat la somn dimineata l-am condus inapoi cu masina si-a lasat bicicleta la niste prieteni …a plecat bucuros si ne-a multumit mult dar nu inainte de a merge impreuna la magazin si de a mai bea o bere!

 5. dan turcu

  Un adevarat aventurier Mike am avut onoarea de al cunoaste la Cornu unde i-am reparat bicicleta. Dupa ce am stat la povesti despre peripetiile prin care a trecut am fost nevoit sa plec urgent dar a doua zi l-am sunat, m-am urcat pe motocicleta si ne-am intalnit la Nistoresti unde i-am dus omului 2 l de tuica asa ptr ai tine de cald in noptile racoroase de toamna ce vor veni.

 6. Ovidiu

  M-am intalnic cu el azi la Comarnic . Facuse pana la bicicleta. Era cu catelul . Am stat o ora cu e de vorba.. e de treaba.. ai ce discuta cu omul .

 7. rodica marinescu

  Mike este la Sinaia unde își duce existența de așa zis globe trotter,mai mult vagabond;îți trezește milă,admirație,te intrigă în orice caz nu cred că mulți își doresc asemenea existență! Mai are și o fetiță…..

 8. chiciudean ioan

  Am baut o bere cu Mike in Dumbravita,linga codlea in seara de 25 oct. 2012:intr-adevar fabulos,m-a pus pe ginduri existenta lui.Ginduri bune de drum bun,ceea ce-i doresc si lui!

Leave a Comment

5 × 4 =