Bucate din Buenos Aires: medialunas

In Argentina, Bucătăria lumii by Iulian Sirbu1 Comment

În Buenos Aires am stat două nopţi la Ritz, un hotel transformat in hostel, chiar în centrul oraşului, cu vedere spre cel mai lat bulevard din lume, Avenida de Mayo (citeşte avenida de majo), la doi paşi de Obelisc. Am stat la ei până când au vrut să-mi încarce nota de plată cu încă o noapte.

Dimineaţa eram în căutarea unui loc pentru a-mi bea cafeaua. De regulă, hostelurile din Buenos Aires aveau si mic dejun inclus, un mic dejun mai bogat sau mai frugal, în funcţie de locaţie: unii ofereau şi cafea/ceai, suc natural de portocale (ţi-l pregăteai singur, erau portocale la discreţie), dulce de leche, cereale cu lapte, pâinici, unt şi gem. Alţii îţi ofereau doar o cafea (şi aia de la automat), pâinici şi gem de manzana (adică de mere). Argentinienii au dezvoltat câteva obsesii şi din fericire pentru cei ca mine, una este pentru produse de patiserie!

Medialunas – ar fi păcat să traducem acest termen prin croissant! Cafeaua este însoţită de medialunas, nişte croissante micuţe, fără umplutură, stropite cu un sirop indulcit cu miere! Sunt de două tipuri: de grasa (cu untură) – sunt subţiri şi crocante  şi de manteca (cu unt), mai pufoase. Eu vă spun sincer că devenisem dependent şi făceam uneori kilometri întregi pentru a găsi o ofertă cât mai avantajoasă, pentru că toate cafenelele încercau să-i atragă cu oferte speciale pe porteños şi pe turişti.

Medialunas de grasa

Medialunas de grasa sursa: taringa.net

Un ziar argentinian, La Nacion, a făcut un top al restaurantelor/cafenelelor cu cele mai bune medialunas de manteca din Buenos Aires! Ah, de-aş fi citit acest articol cât încă eram acolo! Dacă voi vă nimeriţi prin acest oraş în viitor, aveţi în articol şi harta locurilor respective! Aprovechar! Hasta la medialuna siempre! 😀 

Iulian SirbuBucate din Buenos Aires: medialunas

Comments

Leave a Comment

sixteen − 10 =