OTP: Organizatia Taxiurilor Pirat sau despre impotenţa autorităţilor

In România by Iulian Sirbu11 Comments

Se ştie că în România iniţiativa privată a fost întotdeauna foarte puternică şi de multe ori a înlocuit cu succes sau a precedat acţiunile statului. Un exemplu pozitiv: Guided Bucharest – un tur gratuit al Bucureştilor, pentru turiştii străini. Un exemplu negativ: taximetriştii de la aeroport, care în lipsa unor reglementări clare, acostează turiştii şi-i transportă în oraş contra unor sume foarte mari şi asta n-ar fi nimic, le pun chiar şi viaţa ăn pericol!

Am avut şansa să petrec ceva timp printre americani. Din discuţiile cu ei şi din cercetările mele pe net am realizat că SUA este poate ţara care are cu adevărat grijă de cetăţenii săi, grijă manifestată mai ales când aceştia călătoresc. Statul îi informează şi comunică frecvent cu cetăţenii săi, nu pentru că aceştia ar fi proşti, ci pentru că vrea să-i protejeze cu adevărat.

Cel mai simplu mod prin care poţi avea grijă de un călător este să-i oferi informaţii corecte, clare pentru a-l ajuta să ajungă în siguranţă la destinaţie. Cum faci acest lucru într-un aeroport? Prin informaţii difuzate în toate formele video, audio, în scris, prin hărţi distribuite gratuit, prin oameni angajaţi să ofere informaţii. Mai ai nevoie apoi de încă două lucruri: forţe de ordine corecte şi atente, cu angajaţi incoruptibili, cu ochii şi urechile larg deschise şi cetăţeni la fel de atenţi şi de corecţi. Aceşti angajaţi corecţi şi atenţi şi aceşti cetăţeni corecţi şi atenţi lipseau probabil de pe Aeroportul Otopeni când a aterizat Yurika Masuno. Eu vreau să cred că lipseau temporar, nu că n-au fost niciodată prezenţi la poarta de intrare a Bucureştiului şi a României! Pentru că dacă-ţi violezi şi ucizi turiştii imediat ce pun piciorul în ţara ta, ai o mare problemă, naţiune română!

Cum spunem şi-n articolul precedent, eu am renunţat la serviciile taximetriştrilor bucureşteni pe perioadă nedeterminată! Sunt soluţii de a ajunge la aeroport sau în Bucureşti la orice oră, soluţii ce necesită un pic de research, corect. Găsiţi mai jos orarul autobuzelor expres şi al trenului Henri Coandă Express.

Dacă ţii la persoana pe care o aştepti acasă, dar nu o poţi lua de la aeroport, spune-i te rog să nu se urce într-un taxi, ci să folosească un mijloc de transport în comun!

Să spunem că renunţăm toţi – cel puţin o perioadă – la serviciile taximetriştilor. Însă nu putem renunţa la serviciile statului român, stat reprezentat în această ecuaţie de Poliţia Română şi de Aeroportul Henri Coandă Otopeni. Eu vă rog să le semnalaţi de fiecare dată problemele pe care le aveţi pe aeroport, în gări, porturi ş.a.m.d., scriindu-le la următoarele adrese:

  • transporturi@politiaromana.ro
  • contact@bucharestairports.ro
  • valentin.iordache@bucharestairports.ro (purtător de cuvânt)

Drumuri bune să aveţi!

Acest articol face parte dintr-o campanie a blogosferei de turism menită să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei de pe Aeroportul Henri Coandă.  Articole pe această temă găsiţi şi la următorii: Imperator, LumeaMare, George World Traveller, Funtur, Turistu’, Plăcerea de a călători, 1001 Călătorii, Drum Liber, gtd2.0, Travel with a smile, Turism Market, The City Break, TravelGirls, Tim, Wafu, Aliceee-Traveler, Elena Cîrîc, Mădălin Măncilă, Viajoa, Blog de Bucureşti, Lipa-Lipa, Xplorio, Airlinestravel, Vulpitza

Iulian SirbuOTP: Organizatia Taxiurilor Pirat sau despre impotenţa autorităţilor