O nouă rubrică pe blog: nature break sau excursii în natură

In Nature break by Iulian SirbuLeave a Comment

Vreau să vă propun o nouă rubrică pe acest blog, dar mai presus de toate, un nou mod de a călători: nature break! I-am spus nature break pentru că termenul de city break este deja împământenit printre călători şi simt că era nevoie şi de o alternativă la acesta. Veţi descoperi în spatele acestui nume poate nou pentru unii din voi clasicele excursii de o zi în natură. Unele vor fi aproape de casă iar pentru altele va trebui să mergem cu trenul câteva ore.

Noua categorie va fi o sursă de inspiraţie pentru cei ce vor să-şi arunce bagajele într-o geantă şi să evadeze din oraş pentru câteva ore sau o zi, maxim două.

Voi prezenta şi destinaţii mai îndepărtate de Bucureşti tot ca o excursie de o zi. Şi bucureştenii le pot face, bineînţeles, însă nu vor mai fi excursii de o zi pentru ei. Pentru unele voi arăta doar modalităţile de transport din alte oraşe, ca de exemplu Cluj-Napoca. Vă spun de la început că aceste nature break-uri vor fi diferite de drumeţii, în sensul că nu necesită multă planificare, pot fi făcute de oricine are o minimă condiţie fizică şi dorinţa de a ajunge la ele. Pentru multe din aceste excursii nici nu va fi nevoie de echipament special, deşi este posibil ca în anumite perioade ale anului, cum ar fi iarna sau când vremea e nefavorabilă să nu puteţi face traseul respectiv în lipsa echipamentului specific (bocanci, haine impermeabile, rucsac cu cele necesare unei ture de o zi).

Articolele vor fi scurte şi voi prezenta pentru fiecare destinaţie modalităţile de a ajunge acolo, obiectivele din zonă, timpii de parcurgere a traseului şi posibilităţile de cazare/masă în zonă. Nu vor fi numai excursii în natură stricto sensu, ci şi spre mănăstiri, castele şi alte obiective interesante, aflate de multe ori pe cărări mai puţin cunoscute, dar accesibile.

Dacă vreţi să contribuiţi la aceste articole – chiar cu destinaţii din afara ţării, prezentate ca pentru românii care locuiesc în zonă – îmi puteţi trimite un mail.

Am selectat câteva fotografii pentru a vă face o idee despre destinaţiile pe care le voi prezenta în curând.

În drum spre Vf. Ţuţuiatu, Munţii Măcin

În drum spre Vf. Ţuţuiatu, Munţii Măcin

Poiana Stanei

Poiana Stanei

In drum spre Piatra Secuiului

In drum spre Piatra Secuiului

 

Cascada Şipote

Cascada Şipote

 

Iulian SirbuO nouă rubrică pe blog: nature break sau excursii în natură

Leave a Comment

6 + 10 =