Pe 12 septembrie prezentăm expediţia Aconcagua 2011 la Incubator

In Aconcagua 2011, Argentina, Expeditii by Iulian SirbuLeave a Comment

Miercuri, 12 septembrie, începând cu ora 19 voi prezenta alături de Marius Roca Aconcagua 2011 [Expediţie medicală românească], la Incubator 107. De-a lungul timpului, am mai prezentat expediţia, în cadrul informal – pentru redacţia Pagina Medicală, pentru dr. Gabriel Panait şi pentru prietenii mei. La Poveşti din Lumea Mare am adus vorba despre expediţie în două ocazii, ultima dată când am vorbit despre călătoria în Argentina şi chiar la Incubator 107 am vorbit puţin despre expediţie în luna ianuarie a acestui an, când a fost invitată Cristina Bazavan.

De data aceasta va fi şi Marius alături, aşa că veţi putea auzi live, aşa cum ne pricepem noi mai bine, cum a decurs expediţia. Cei care-mi sunteţi cititori mai vechi sunteţi familiarizaţi cu expediţia, dar una e să citeşti pe blog şi alta e să asculţi omu’ vorbind!

Vom vorbi despre următoarele:

  • ideea de la care a pornit expediţia
  • cât de greu a fost să strângem în jurul nostru oameni dispuşi să ne ajute
  • cum am continuat proiectul chiar şi-n lipsa acelor oameni
  • logistica unei astfel de expediţii
  • deciziile pe care le iei pe munte se pot dovedi greşite, însă nu-ţi dai seama imediat de acest lucru
  • sindromul de expediţie
  • testele medicale efectuate în Aconcagua – printre care şi EKG-ul efectuat la cea mai mare altitudine de români (3400 m)
  • poţi fi şi cercetător şi cobai în acelaşi timp?
  • summit fever (febra vârfului)
  • afecţiunile ce apar la mare altitudine şi multe altele
Camp Colera, 6000 m, 6 nopti dormite aici

Camp Colera, 6000 m, 6 nopti dormite aici

Cui se adresează prezentarea? Tuturor, însă probabil cei mai interesaţi sunt cei care fac drumeţii şi care la un moment dat se vor afla pe un munte de peste 2500 m şi cadre medicale interesate de cercetările efectuate de noi în Aconcagua şi de o eventuală continuare a lor pe alţi munţi înalţi. Limbajul pe care-l vom folosi va fi accesibil, aşadar poţi participa la această prezentare chiar dacă nu ai nimic în comun cu lumea alpinismului sau lumea medicală! Sunt sigur că-ţi plac poveştile…adevărate! 🙂

Unde vom ţine prezentarea? Incubator 107 se află pe str. Traian nr. 107, curtea din spate, sus la mansardă (poţi folosi aplicaţia Transport Urban din sidebar pentru a vedea cum ajungi acolo). Este un loc unde se petrec foarte multe evenimente faine, cum ar fi cursuri de jurnalism, pictură, jonglerie sau gastronomie. Toate cursurile şi prezentările sunt gratuite, însă donaţiile către gazde sunt binevenite, pentru că astfel ajuţi Incubatorul să supravieţuiască şi încurajezi meşterii* să vină cu noi idei. (*meşterii sunt cei care ţin prezentări pe diverse teme sau ateliere).

Vă rog să confirmaţi participarea accesând acest link şi completând miniformularul ce se găseşte acolo! Vă aştept! 🙂

Iulian SirbuPe 12 septembrie prezentăm expediţia Aconcagua 2011 la Incubator

Leave a Comment

3 + eleven =