Tur special Guided Bucharest pentru turistul nr. 5000!

In România by Iulian Sirbu2 Comments

Sâmbătă, 8 septembrie, a fost o zi specială pentru cei care organizează turul gratuit al Bucureştiului, despre care v-am povestit în vară. Au sărbătorit 5000 de turişti cărora le-au arătat Bucureştiul, de când au lansat turul, în februarie anul trecut. Bine, dacă e să mă întrebaţi pe mine, nu sunt chiar 5000, pentru că eu am fost de trei ori până acum cu ei în turul oraşului! 😀

Participanţii la turul special din 8 septembrie

Participanţii la turul special din 8 septembrie

Fericitul turist cu numărul 5000 a primit o diplomă de onoare şi o sticlă de pălincă, la coada calului. Asta da surpriză! Astfel de mici gesturi fac mult mai mult pentru România decât strategii întregi de comunicare ce rămân în stadiul de proiect sau au rezultate slabe după lansare, dar înghit mii de euro!

Turistul, ghizii si palinca

Turistul, ghizii si palinca

Şi tot apropo de detalii, trotuarul de pe Strada Franceză din dreptul Statuii lui Vlad Ţepes se află într-o stare foarte proastă, la fel şi cel de lângă Monumentul din Piaţa Revoluţiei. Sunt două locuri extrem de circulate, atât de localnici, dar mai ales de turişti şi e păcat, domnilor edili, să-şi rupă vreunul picioarele pe acolo!

A doua surpriză a serii: am primit fotografia făcută la începutul turului! Mă întreb cum au tipărit-o aşa de repede (are si logo-ul Guided Bucharest pe ea!)

Turistii au primit fotografia făcută la începutul turului!

Turistii au primit fotografia făcută la începutul turului!

În faţa Muzeului Naţional de Istorie a României a apărut un nou monument – se pare că este o locaţie primitoare cu noile monumente ale capitalei – după controversata Statuie a Împăratului Traian, acum a apărut Strada, simbolizând aglomeraţia de pe Calea Victoriei din perioada interbelică. Din punctul meu de vedere sunt prea puţine monumente în Bucureşti. Nu ştiu dacă vă amintiţi jocurile de strategie Caesar şi Faraoh, în ele era o condiţie obligatorie să ai un anumit număr de statui distribuite uniform în oraş, altfel nu puteai trece la următorul nivel. Se pregăteşte oare Bucureştiul să treacă la un alt nivel? Rămâne de văzut!

Strada, momument nou pe Calea Victoriei

Strada, momument nou pe Calea Victoriei

După încheierea turului am fost invitat de echipa să mergem La Copac pentru a sărbători succesul întreprinderii lor şi am făcut acest lucru cu must, pentru ca este un must în acest sezon! Am aflat cu uimire că în meniul cârciumii există şi cartofi bi-se-ri-ceşti! Cred că voi reveni să studiez meniul pe îndelete!

Echipa Guided Bucharest in fata Atheneului

Echipa Guided Bucharest in fata Atheneuluicredit pt toate fotografiile: echipa Guided Bucharest

Turul Guided Bucharest se ţine în fiecare zi, începand cu ora 18 (în perioada octombrie – aprilie doar la cerere). Punctul de întâlnire este ceasul din Parcul Unirii, de lângă fântâni. Turul este organizat de localnici pentru turiştii străini în principal – deci se ţine în limba engleză. Turul este gratuit însă orice contribuţie este binevenită.

Iulian SirbuTur special Guided Bucharest pentru turistul nr. 5000!

Comments

  1. Pingback: Blogosfera de turism pleacă în Vamă şi Balcic cu #YoungTours | Trans – Ferro

Leave a Comment

4 × three =