Prima întalnire a blogosferei de turism, filiala Bucureşti

In Blogging by Iulian Sirbu15 Comments

Joi, 13 septembrie. O dată ce va intra în istorie. Cel puţin în istoria noastră, a bloggerilor de travel aflaţi întâmplător – sau nu – în Bucureşti! A fost prima dată când blogosfera de turism – mă refer atât la comunitate, cât şi la grupul de pe Facebook cu acelaşi nume – s-a strâns în jurul unei idei simple, dar greu de pus în practică în epoca aceasta: hai frate să ne cunoaştem!

Au fost prezente 15 bloguri de travel, reprezentate de 17 bloggeri (inclusiv subsemnatul). Am avut şi-un invitat special, Petra a.k.a. LumeaMică 🙂 De fapt, greşesc, trebuie să adăugăm +1, pentru că şi gazda noastră, Tudor Maxim, este blogger!

Întâlnirea a fost binevenită pentru că ne-am prezentat fiecare şi ne-am dat seama ce oameni faini aveam ca şi cititori şi comentatori! Nu am avut o ordine de zi (sau de seară), am stat pur şi simplu în curtea interioară a hostelului Peaches cu un pahar cu suc de sfeclă şi măr (mulţumim Roxana şi Tudor pentru trataţie!) şi am discutat despre călătoriile din vara trecută şi despre cele viitoare, despre blogging şi turismul românesc.

Mi-a făcut plăcere să le strâng mâna pentru prima dată

şi mi-a părut bine să mă reîntâlnesc cu:

Poate cel mai important câştig al serii trecute este că ne-am strâns mâinile unul altuia şi în momentul în care vom scrie un mail sau un comentariu pe blog, vom avea în faţă chipul respectivei persoane. Până la urmă asta e cel mai important, să întâlneşti oameni pe care să vrei să revezi iar şi iar şi iar! Şi cred că suntem pe drumul cel bun în acest sens, nu-i aşa?

Până la următoarea întâlnire, călătorii faine vă doresc! 🙂

P.S. Am fost bucuros să aflu că mulţi din cei prezenţi au călătorit sau călătoresc (şi) cu trenul! 🙂

P.P.S. Foto…subiect dificil! Sper să apară în curând şi nişte poze!

Iulian SirbuPrima întalnire a blogosferei de turism, filiala Bucureşti

Comments

 1. Anda

  Ma bucur ca te-am cunoscut si v-am cunoscut pe toti. Sper sa ne revedem curand si poate punem de-o excursie impreuna! Vreme cat mai buna si calatorii de neuitat va doresc tuturor!:)

 2. Pingback: Să luăm pulsul blogosferei nișate pe turism (III) | Ghid Turistic Digital 2.0

 3. Corina

  Cam putini participanti, sunt convinsa ca sunt mult mai multi bloggeri bucuresti, sa nu mai zic ca in romania un prim top spune ca cica ar fi 64.000 de blog uri, deci bloggeri sunt!
  Poate la anul vei avea placerea de a discuta cu un numar de cel putin 10 ori mai mare…

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Corina, dacă discutăm despre blogurile de travel, hai să rămânem la ele, nu văd ce relevanţă are comparaţia ta cu numarul total al blogurilor din România! Participanţii au fost numeroşi, în condiţiile în care întâlnirea a fost independentă şi cerută din interior, nu a fost nevoie de vreo campanie pentru a ne cunoaşte.

   Era o dorinţă mai veche a bloggerilor de mai sus (şi nu numai) de a se cunoaşte şi această întâlnire a fost prima dintr-o serie fără sfârşit, sperăm noi 🙂

 4. Pingback: 3 ani de LumeaMare şi o provocare! | impresii din lumea mare

 5. Traveling Hawk

  Salut voios de calator! Ce faceti cu “provincia”??? Acum, ca v-ati cunoscut, poate vreti sa va mariti familia cu vreun bunic/bunica…Nu de alta dar de la anu’ am tichet de pensionar pe CFR, care-mi aduce Bucurestiul mai aproape:)

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Bine aţi venit! Pai “asteptam provincia”! 😀 Provincia este deja prezentă în grupul nostru de pe facebook (click aici pentru a cere o invitatie: https://www.facebook.com/groups/399572216769658/). Iar dacă nu aveţi facebook, ţinem noi cumva legătura şi când vă aflaţi prin Bucureşti ne vedem! Mă bucur că mergeţi cu trenul! La bună vedere! 🙂

 6. Pingback: intalnire cu bloggerii de travel la hostel Peaches | Blog Tudor Maxim

 7. Pingback: Întâlnirea Turism Market despre travel blogging | Trans – Ferro

 8. Pingback: Prima întâlnire a blogosferei de turism, filiala de Vest | Trans – Ferro

 9. Pingback: Seara de povesti in gradina hostelului Peaches

 10. Pingback: Blogosfera de turism pleacă în Vamă şi Balcic cu #YoungTours | Trans – Ferro

Leave a Comment

2 × 3 =