Oferte CFR Călători pentru oamenii de afaceri şi turişti

In Cu trenul, Cum sa, Transport feroviar by Iulian Sirbu2 Comments

CFR Călători are câteva oferte excelente, însă puţini călători ştiu de existenţa lor. Aceste oferte nu sunt secrete, dar nici foarte vizibile nu sunt, aşa că voi prezenta pentru început două alternative ale biletului clasic din Gara A în Gara B, adresate în special oamenilor de afaceri şi turiştilor cu mai mult timp liber la dispoziţie.

1. Cartea de călătorie. Imaginează-ţi cum ar fi să te poţi urca în orice tren din România şi să călătoreşti în condiţii sigure spre destinaţia ta din ţară, indiferent care ar fi ea, fără a-ţi cumpăra de fiecare dată legitimaţie de călătorie! Şi să faci acest lucru de ori de câte ori vrei tu într-o perioadă de 6 luni sau 1 an! Cred că este visul oricărui călător şi e inutil să mai adaug că pentru mine acesta reprezintă biletul suprem! 

Interior vagon romanesc tip salon clasa 1

Interior vagon romanesc tip salon clasa 1

Pe principiul ai carte, ai parte!, cu cartea de călătorie poţi călători nelimitat, cu orice fel de tren, în vagoanele tip clasă. Chiar dacă vei călători cu un tren cu regim obligatoriu de rezervare a locului, nu vei fi nevoit să-ţi cumperi şi tichet de rezervare loc. Bineînţeles, dacă doreşti să-ţi rezervi locul, o poţi face plătind tariful integral.

Aveţi mai jos tarifele acestei legitimaţii de călătorie:

 • pentru 6 luni: 5000 lei la clasa 1 si 3630 lei la clasa a 2-a
 • pentru 1 an : 9550 lei la clasa 1 si 6805 lei la clasa a 2-a
Cum vi se par? Cred că la prima vedere par mari, dar dacă am face un calcul pe distanţa pe care călătoreşti de obicei cu trenul, sigur aţi ieşi în câştig! Pentru societăţile comerciale cartea de călătorie este nenominală, deci poate fi folosită de orice angajat. Aveţi aici informaţiile oficiale şi modalitatea de achiziţionare.

2. Biletul în circuit. Cred că acesta ar fi biletul perfect pentru o vacanţă mai lungă cu prietenii sau cu familia. Avantajul este că poate fi folosit de un grup de maxim 6 persoane, pe un circuit ales dinainte. Biletul este valabil 2 luni de la data începerii călătoriei.

Acest bilet se emite după completarea unei cereri scrise  într-o agenţie de voiaj sau staţie CFR autorizată, care emite legitimaţii de călătorie cu anticipaţie. Aveţi mai multe detalii despre această ofertă aici.

Ştiaţi de aceste oferte? Acum, că aţi aflat despre ele, veţi cere mai multe informaţii sau le veţi cumpăra?

Iulian SirbuOferte CFR Călători pentru oamenii de afaceri şi turişti

Comments

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Toţi sunt ocupaţi să critice serviciile oferite de ei, dar nici ei nu se omoară cu promovarea, aşa că nu e de mirare că nu ştiai de oferta aceasta!

   Aş vrea să-l testez la anu’, dacă voi fi în ţară vreau să testez absolut toate serviciile CFR Călători. Dacă ar fi şi departamentul lor de marketing mai atent mi-ar fi mult mai uşor! În orice caz, dacă-ţi iei bilet în circuit înaintea mea, aştept un guest post 😀

Leave a Comment

15 + 5 =