Premieră foto personală: Capră neagră şi floare de colţ în Bucegi

In România, Trans-Foto by Iulian Sirbu18 Comments

În tura solo pe care am făcut-o anul acesta, în Bucegi, la graniţa dintre vară şi toamnă, am fotografiat în premieră  o capră neagră şi o floare de colţ!

Am fotografiat capra neagră pe 31 august, în drum spre Vf. Omu, eu fiind pe traseul de bandă galbenă (veneam de la Piatra Arsă – Babele), iar ea în dreapta cărării, spre Valea Cerbului.

Capră neagră în Bucegi

Capră neagră în Bucegi

 

Floarea de colţ am descoperit-o a doua zi, 1 septembrie, când urcam spre Bucşoiu.

Floare de colt Bucşoiu

Floare de colţ între vf. Omu şi vf. Bucşoiu

Iulian, fotograful amator

Iulian SirbuPremieră foto personală: Capră neagră şi floare de colţ în Bucegi

Comments

 1. Mira

  Ce drăguţ, Iulian, la cât mergi pe munte chiar e curios că doar acum fotografiezi, că de văzut cred totuşi că ai văzut… Capra aia zici că stătea să o pozezi 😀 Fain, fain 🙂

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Mira, e mai complicat cu fotografiatul, în sensul că ba am/ba nu am aparatul foto la mine, ba mi se strică (mi s-au stricat două până acum!), ba fac prea multe poze prin gări şi rămân fără baterie pe sus, pe creste 🙂 Anul trecut, pe Creasta Parângului, am fotografiat mai multe capre negre, dar aparatul respectiv avea un defect şi scotea cerul roz!

   Capra aceasta chiar a stat cuminte! I-am făcut vreo 5-6 poze, timp în care ea mai păştea puţin, apoi iar se uita mirată la mine! În orice caz, nu s-a mişcat de acolo, eu mi-am continuat drumul, n-am vrut s-o stresez totuşi prea tare! 🙂

 2. Maria

  Bravo, esti tare din cate am auzit capra neagra este destul de rara, plus ca e protejata de lege datorita faptului ca e o specie pe cale de disparitie.
  Deci ai pus accentul pe i, imi place cum ai pozat, nu pot decat sa iti multumesc.

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Nu mă pricep foarte bine la fotografie, însă de data aceasta natura a fost generoasă cu mine! Îți mulțumesc pentru aprecieri! 🙂

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Multumesc! 🙂 Foarte frumoase si pozele din articolul recomandat de tine, sper ca anul viitor să pot veni și eu cu astfel de foto!

 3. Ana Maria

  Te invidiez ca ai gasit capritza…eu anul asta nu am avut noroc…doar o floare de colt si ceva marmotine…speram ca anul viitor sunt mai norocoasa….:)

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Cărări cu soare în continuare, la anul sigur vei avea mai mult noroc! Ah, am o întrebare pentru tine: ce urare au munțomanii italieni? 🙂

   1. Ana Maria

    Sa stii ca pana acum chiar nu am auzit nici una…:)…ne inatlnim, ne salutam cu toti pe care ii gasim pe drum, alteori mai stam si de vorba…dar atat…inca nu am auzit nici o urare ….cand imi ajunge vreuna la urechi iti spun :).

 4. Alexandra Roşu

  Bravo! Eu pana acum n-am avut noroc decat cu capre negre, florile de colt nu prea alearga precum caprele, ce-i drept 😛
  Am fost si eu intre Omu si Bucsoiu dar n-am vazut floare de colt. Mai sunt asa putine, mai ales in Bucegi, incat chiar tre sa fii norocos sa le vezi.
  Data viitoare o sa fiu mai atenta, ca ce-i drept, mai mult stau cu ochii in sus decat pe jos 😛

 5. Petruș Lungu

  Iulian, de la ce se trăgea cerul roz în poze? Sau nu te-ai mai obosit să mergi cu el la reparat?

  Am un aparat foto vechi care face aceeași figură.

Leave a Comment

13 + two =