Statui neconvenţionale: Poliţistul de proximitate din Budapesta

In Trans-Foto, Ungaria by Iulian Sirbu6 Comments

Politistul de proximitate, pe strada Zrínyi, Budapesta

Politistul de proximitate, pe strada Zrínyi, Budapesta

Nu ştiu cine a avut primul ideea de a coborî statuile de pe soclu şi a le integra mai bine în peisajul urban, însă a făcut o treabă a naibii de bună! Nu înţeleg de ce noi nu avem mai multe statui precum aceasta! Ştiu de ansamblul I.L. Caragiale din  Ploieşti, voi ştiţi de altele? 

Mă gândesc că în Bucureşti ar fi nemaipomenit să avem o statuie cu un sacagiu, de exemplu! Voi ce idei aveţi pentru astfel de statui cu personaje intrate în istoria unui oraş, fără a reprezenta însă o personalitate anume?

Iulian SirbuStatui neconvenţionale: Poliţistul de proximitate din Budapesta

Comments

 1. Mira

  În Cetatea din Alba Iulia sunt şi sunt tare inspirate. Cred că ştiai şi tu de ele, probabil le-ai şi văzut 🙂 Chiar ieri am trecut din nou prin Cetate, nu te plictiseşti.

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Am fost o singură dată în Alba Iulia, acum vreo 10 ani sau poate mai mult! Nu cred că erau aceste statui atunci, sau poate nu le-am văzut eu!

 2. slowaholic

  Am putea avea o zonă în București (Centrul Vechi ar fi o opțiune), unde să fie mai multe statui care să reprezinte personaje cu meserii din alte vremuri (de exemplu, un lustragiu). Cred că ar anima într-un mod interesant locul și trecătorii s-ar amuza. 🙂

Leave a Comment

5 − 4 =