Cum a fost la întalnirea Turism Market (plus un mesaj pentru agenții)

In Blogging, Evenimente by Iulian Sirbu4 Comments

Citeam deunăzi despre cum poţi deveni cel mai deştept om din lume. Este o metodă chiar foarte simplă de pus în practică: trebuie să vorbeşti cu oameni specializaţi în diverse domenii. De fapt, trebuie să le pui întrebări şi să-i asculţi, că dacă vei vorbi tu mai mult decât ei, n-ai făcut mare brânză! Dacă vei asculta foarte atent suficienţi oameni pasionaţi de ceea ce fac, ai foarte mari şanse de a deveni cel mai deştept om de pe planetă.

Sincer să fiu, ieri am ratat ocazia de a deveni cel mai deştept om din cafeneaua Klein, pentru că invitaţii Turism Market – oameni de turism, bloggeri, călători, directori de agenţii, doctoranzi, doctori, profesori şi studenţi – au vorbit prea puţin! E de înţeles totuşi, ţinând cont că am fost în jur de 60 de oameni prezenţi la această întâlnire. Am apucat totuşi să ne strângem mâinile, să facem schimb de cărţi de vizită şi eu sper că dialogul început între agenţiile de turism şi bloggerii de travel va continua. Şi nu sunt singurul optimist:

e foarte posibil ca întâlnirea #TurismMarket să fie un milestone în industrie. sau cel puţin sper.

— Narcisa TravelGirls (@NarcisaIuliana) October 30, 2012

Despre organizatori. TurismMarket are meritul de a fi platforma unde se întalnesc două lumi, atât de diferite în aparenţă, dar unite de aceeaşi pasiune: lumea agenţiilor de turism şi lumea bloggerilor de travel. Nici nu putea fi altfel pentru că echipa TM prezentă la întâlnire a fost alcătuită din oameni care fac parte din ambele tabere, lucrând în agenţii, dar fiind şi bloggeri: Mădălin Măncilă, Carmina Niţescu, Andrada Crânguş, Izabela Glomnicu, Alex Hampu şi Cristian Francu.

Echipa Turism Market: Carmina, Madalin, Andrada, Cristian, Izabela

Echipa Turism Market: Carmina, Madalin, Andrada, Cristian, Izabela. foto de Raluca. sursa

S-au vehiculat multe idei şi discuţiile au fost libere şi relaxate. Îmi pare rău că nu le-am putut înregistra pe toate. Punctez aici ce a spus Mădălin: agenţiile de turism au nevoie de conţinut. Cine poate livra acest conţinut (s-a folosit de câteva ori cuvântul poezie)? Bineînţeles, noi, bloggerii de travel, fie că scriem despre o destinaţie pe blogurile proprii sau pe cele ale agenţiilor.

Părerea lui Traian Bădulescu:

Probabil că şi bloggerii vor avea o soartă similară cu cea a mai micilor sau mai marilor trusturi de presă: vor servi şi interesele economice ale partenerilor care îi susţin. Numai că o fac într-un mod aşa de natural, că nimeni nu este deranjat. Deocamdată.

Îmi permit să adaug cuvântul unii în textul de mai sus. 

Bineînțeles, blogosfera de turism n-a lipsit, din grupul nostru de pe facebok fiind prezenți Cătălin și Renate travelbadgers, Alex și Roxana LumeaMare, Cezar Imperator, Narcisa TravelGirls, Alexandra (îți place cum am inserat linkurile? :D), Traian (a promis că va scrie într-o notă mai personală pe blogul propriu de acum înainte), Dragoș Pirnog, Sorin AirlinesTravel, Florin DrumLiber (a cărui zi a fost, La mulți ani!), ElenaTudor (care  încă provoacă uimire cand se prezintă ca blogger de travel; observ că a început să scrie mai des și-l felicit pentru acest lucru), Petruș Ghid Turistic Digital 2.0 – i-am surprins o licărire în ochi la un moment dat cand a fost pronunțat cuvantul ticketing! Viitorul nostru doctor in geografie, Ciprian, a fost prezent și el. I-am cunoscut și pe Cristian Curus, Dan Chitila și Răzvan Pascu. Eu am venit împreună cu editoarea mea, Cristina 🙂

A fost poate cea mai mare concentrație de pasionați de călătorii pe m2 la care  am participat pana acum!

 M-am bucurat mult că Andrada mi-a dat ocazia să-mi prezint blogul. Nu am putut scăpa ocazia de a le reaminti celor din agenții că nu toți călătorim cu avionul sau cu autocarul și e nevoie de oferte personalizate și pentru cei care preferă trenul pentru a călători. Pentru că aseară eram prea înfocat, n-am putut reține răspunsurile lor, aș aprecia dacă oamenii din agenții ar lăsa un comentariu aici cu politica lor vis-a-vis de călătoriile cu trenul în scop de business și de plăcere. Au încercat și s-au lovit de uși închise? Sau pur și simplu pionieratul pe această nișă nu se merită?
Mesajul adresat celor din agenții, dar nu numai: urmăriți lista Blogosfera de turism. Am inclus aici aproape 100 de bloguri de călătorie în limba romană, care au prezență pe facebook. Probabil le urmăreați deja pe multe din ele, însă această listă are avantajul că postările acestor bloguri nu se amestecă cu feed-ul generat de toți prietenii și paginile pe care le urmăriți în mod curent.

Fie ca această întalnire să fie urmată de altele, mai ales ca Andrada (sau Carmina, nu mai țin minte exact) a spus ca are un proiect adresat direct bloggerilor de travel și agențiilor.

Iulian SirbuCum a fost la întalnirea Turism Market (plus un mesaj pentru agenții)

Comments

  1. Narcisa

    singura chestie negativă a întâlnirii ăsteia e că nu am apucat să-l cunosc personal pe Dan Chitila. 🙂 în rest, excelent. 🙂

  2. Pingback: Prima intalnire Turism Market s-a incheiat |

Leave a Comment

19 − eighteen =