10 motive pentru care să ieşi cu un munţoman

In Uncategorized by Cristina4 Comments

Ulterior  întâlnirii Turism Market, mai în glumă, mai în serios,  Iulian mi-a lansat o provocare  şi anume articolul de faţă:

“De ce e fain să ieşi cu un munţoman? “

Am avut ocazia de-a lungul timpului să cunosc nu doar unul ci mai mulţi munţomani motiv pentru care în cele ce urmeaza voi face un mic sumar al calităţilor acestora şi al defectelor lor simpatice.

1. Arată bine.  Cei care au muntele în sânge arată bine.  Bine făcuţi, întotdeauna cu  trupuri bine conturate, cam ca în picturile lui Michelangelo.

2. Au o viaţă  sănătoasă în comparaţie cu cei ca mine, de exemplu, care după o saptămână petrecută în poluarea din micul Paris, în weekend merg într-un club sau într-o cafenea, unde oricât de bine aerisit ar fi tot se iese de acolo mirosind a fum. Ei bine, munţomanii pleacă pe munte. Oricând se găseşte o destinaţie tentantă, oricât de puţine grade  ar fi afară.

3. Au forţă fizică. Pot căra fără  mofturi şi comentarii rucsaci de 100l plini cu conserve. Dar o să caute imediat o scuză (în 90% din cazuri cel puţin) dacă ne-am gândi să-i claustrăm în magazine cu orele căutând o anume poşetă care în viziunea lor ar putea fi înlocuita fară doar  şi poate de un rucsac  sau un anume model de bluză care pentru ei ar putea fi la fel de bine un tricou, nu i-ar deranja deloc .

4. Sunt protectivi, sensibili şi bine crescuţi. Dacă vreun dubios fara ocupaţie s-ar gândi ca ar fi o glumă bună să se ia de o fată cât ei sunt de faţă, fata va fi apărată, persoana non grata va pricepe din privirile lui că ar face bine să-şi găsească altă ocupaţie, dacă apucă să verbalizeze iubitorul nostru de drumeţii pe munte  atunci  factorul deranjant va simţi că e cazul să se care. Atunci când te grăbeşti ca fata la măritat să treci strada fără să te asiguri, te apucă de mână şi te ceartă cu blândeţe . Şi sunt foarte galanţi, atunci când vor să-ţi intre pe sub piele. Nu se jenează să-ţi deschidă uşa cafenelei  sau să-ţi tină portiera la maşină, nici chiar sa zică un “Sărut mâna” în loc de ” Bună/Salut”.  Chiar dacă  sunt cât uşa, unii dintre ei sunt sensibili la diverse  chestii mici (de exemplu dacă le faci cadou bomboane de Crăciun,  o carte pe care au căutat-o mult sau şi-au dorit-o). Vor aprecia mereu mai mult un gest mic şi frumos făcut din tot sufletul decât orice altceva pentru ca având o legătura mai strânsă  cu natura înţeleg frumuseţea simplităţii.

5. Au idei simpatice. Sunt tipi inteligenţi, cu idei inedite şi faine, singura condiţie e să fiti pregătite să vă faceţi bagajele extrem de repede , pentru că nu sunt genul de oameni care să  faca planuri cu două luni înainte.. Mai ales dacă  au facut vreo boacăna în precedent, pe care nu vor s-o recunoasca făţis, dar le pare rau de ea şi vor să remedieze situatia, vă vor  surprinde cu o invitaţie undeva unde ştiu ei ca vă  place.

6. Nu trebuie sa petreci o mie de ani in faţa oglinzii ca să le fii pe plac şi nici nu trebuie să-ţi omori picioarele pe tocuri imposibile. Nu înseamnă că le plac femeile neîngrijite, dar nu vor ca partenera lor să aibă faţa tencuită cu trei  straturi de fond de ten şi încă două de pudra doar ca să acopere un coş imaginar, pe care ei oricum nu l-ar fi remarcat sau şi dacă l-ar fi remarcat nu le-ar sta pe creier cum le stau cele n straturi de machiaj. Este perfect dacă ieşi într-un tricou, o pereche de jeanşi, nişte ghete sau bocanci şi un hanorac.

7. Au spirit de aventură. Daca ai chef sa sari cu parapanta nu vor zice nu. Fie pentru că  ii tentează ideea sau pentru că nu vor sa pară niste papă-lapte. În orice caz ţin foarte mult să arate că ei sunt masculi alfa. Pot gestiona cu succes orice situaţie oricât de nasoala ar fi. Dar nu vă aşteptati să ghicească vreodată  că voi vreţi să mergeţi undeva. Dacă  aveţi o propunere, spuneţi, cu voce tare. Altfel o să vă frământaţi degeaba cu gânduri din seria ” mă place, nu mă place, sunt îndeajuns de buna pentru el etc”. Le place sătraiasca intens fiecare clipă, aşa că în caz că vă trece ceva prin cap, oricât de nebunesc vi s-ar părea, spuneţi.

8. Respectă natura şi sunt extrem de civilizaţi, n-o să îi vezi vreodată lăsând un maldăr de gunoaie în urma lor. Nu aruncă ambalaje pe stradă, nu mănâncă seminţe în parc. Le place agitaţia din natură, dar aţi ghicit, nu cea din oraşe. Dar o vacană la  mare va fi mereu o opţiune de rezervă in faţa unei ieşiri la munte.

9. Sunt firi foarte pasionale. Nu fac decât ceea ce le place, dar tot ce fac, fac cu mare pasiune şi dăruire. Dacă au chef să gătească ceva vor găti excepţional, indiferent că asta înseamnă să stea câteva ore bune în bucătărie. Dacă nu au chef,  însă,  nu vor mişca nici măcar un deget. Vor răspunde “mai târziu”, “mai încolo” , ” vedem” asta dupa ce ţi-au zis în prealabil că  pentru  moment nu au chef.

10. Sunt oameni de încredere. Dacă le-ai împărtăşit un secret îl vor păstra, dacă ţi-au promis că te ajută cu ceva te ajută. Sunt săritori, calzi, mereu acolo când ai nevoie de ei. Nu te vor lăsa niciodata la greu.

Cristina10 motive pentru care să ieşi cu un munţoman

Comments

 1. maria

  “Este perfect dacă ieşi într-un tricou, o pereche de jeanşi, nişte ghete sau bocanci şi un hanorac”? serios? sigur asa trebuie sa se imbrace o fata care sa placa unui muntoman. am si eu prieteni muntomani si au prietene care in oras chiar poarta si rochii si fuste, pentru ca sunt fete. Nu trebuie sa se imbrace ca ei. si eu merg pe munte, dar cand sunt in oras ma port ca atare. uite un motiv pentru care eu n-as sta cu un muntoman – daca as vedea ca se imbraca cu polarul lui mamut sau northface in bucuresti, sau cu bocancii lui raichle. sunt doua chestii separate. in rest, sunt cei mai frumosi oameni de pe pamant 🙂

  1. Author
   Cristina

   Nu m-ai inteles. Nu am spus ca nu le plac femeile care se imbraca feminin si se aranjeaza, de altfel am si mentionat acest detaliu ceva mai incolo. In mod clar niciunui baiat nu i-ar placea sa-si scoata prietena la restaurant imbracata in blugi taiati, tricou lalau si tenesi. Nu am sustinut niciodata ca un tip caruia ii place muntele nu se va simti mandru sa tina de mana o fata foarte dichisita, ceea ce am vrut sa spun era doar ca on a daily basis nu tin mortis sa fii un fel de Barbie. Iti multumim de trecere.
   Numai bine!

Leave a Comment

thirteen − ten =