In vizita la Targul de Turism

In Evenimente by CristinaLeave a Comment

Pe 17 noiembrie a avut loc la Romexpo Targul de Turism. Cele mai bune agentii de turism s-au reunit la acest targ pentru a-si prezenta ofertele pentru Revelion si nu numai.

Fiecare a cautat o maniera cat mai originala sau mai atractiva de prezentare a pachetelor turistice oferite.

Mie, cel mai mult mi-au placut standurile unor agentii de turism din Sibiu, Harghita si Covasna. Oamenii acestia au inteles ca cel mai bun mod de a vinde e de a scoate in fata elemente din specificul local : costume nationale, specialitati culinare (semipreparate) locale si voie buna. Multe alte agentii participante nu au inteles ca la un targ trebuie sa vii cu lectiile facute de acasa, ca sa iesi in evidenta iti trebuie ceva diferit, atractiv care sa aiba un anumit specific ca sa te scoata in evidenta.

Cu toate astea, trebuie sa recunosc ca la toate capitolele (abordarea potentialilor clienti, prezentarea atractiilor turistice din zona, deschidere spre dialog) cei mai buni au fost slovenii. Nu numai ca ofertele erau foarte bune, insa imediat ce au vazut ca eu si Narcisa si ulterior un prieten bun de-ai mei eram interesati de ofertele lor, ne-au invitat foarte prietenos sa stam la masa cu ei sa discutam mai multe. Foarte joviali, foarte ospitalieri ne-au prezentat cu foarte mare entuziasm atractiile turistice din tara lor. Discutia s-a insufletit in a doua parte cand ne-au invitat pe mine si pe un prieten sa bem ceva cu ei. In prima faza ne-au servit cu un soi de palinca, foarte buna, de altfel si cand acest prieten de-ai mei le-a spus ca a fost la catarat in Slovenia, discutia s-a inflacarat vazand cu ochii. Pe masura ce se povesteau peripetii la catarat, “gazda” noastra de la standul Sloveniei ii oferea mai multe ponturi despre ce mai e de vizitat in acest scop si numai. Intr-adevar, in Slovenia sunt multe locuri frumoase de vazut si din punctul meu de vedere aceasta tara foarte  putin mediatizata are obiective turistice care chiar merita vizitate : muntii cu pajisti verzi presarate cu narcise albe, Muzeul Carbunelui, cascada Savica din Bohinj, capitala Lubljana unde nu trebuie ratata casa lui Joze Plecnik un arhitect sloven de marca, veduta Piran, o perla arhitecturala medievala si nu numai. Pe mine una, m-au convins ca ar trebui sa ajung pe acolo.

Partea buna a acestui targ e ca au fost oferte pentru toate gusturile si toate bugetele astfel incat toata lumea sa isi poata alege o destinatie de vacanta in tara sau in afara oriunde in lume : au fost  oferte atat  pentru concedii in Sinaia, Predeal, Nordul Moldovei  cat si  oferte pentru concedii in locatii exotice precum Argentina, Israel si multe altele.

CristinaIn vizita la Targul de Turism

Leave a Comment

8 + four =