2012 în 12 descoperiri personale

In De povestit nepotilor, Ganduri calatoare by Iulian Sirbu12 Comments

Anul ce se apropie de final a fost un an în care nu am călătorit foarte mult, dar am întâlnit oameni faini şi datorită lor am devenit mai optimist şi am avut chiar câteva momente de fericire! Sunt bucuros că mă citiţi şi vă aştept aici şi în 2013, an pe care-l voi începe în forţă! 🙂 Nu-mi fac niciun wish list pentru anul ce vine, în afară de planul pentru călătoria cu trenul – care şi el e destul de flexibil – nu mi-am planificat nimic! Las loc necunoscutului în viaţa mea! 😉

Am făcut multe descoperiri în anul 2012, aveţi mai jos o selecţie subiectivă:

1. Am fost pentru prima dată într-o peşteră cu activ – Huda lui Papară. Am fost de trei ori în zonă – în martie am ecologizat una din intrările peşterii, pe 30 aprilie am intrat în peşteră şi în septembrie am revenit pentru a fi bucătar pentru un grup de speologi veniţi să facă scufundări în Hudă. Am descoperit că fotografii sunt nemiloşi şi te ţin nemişcat o veşnicie în apa rece!

Fantomele roşii. foto de Alina Chiriac

2. Prima întâlnire cu un cititor al blogului în tren! Întâmplător, nu planificat! Pe 2 noiembrie m-am întâlnit cu Cezara în trenul spre Cluj. Ne urmăream amândoi pe twitter, dar nu ne întâlnisem până atunci!

3. Am descoperit departamentul de marketing şi comunicare al CFR Călători! Mai în glumă, mai în serios, prietenii mei îmi tot spuneau că eu reprezint de fapt acest departament şi aproape începusem să-i cred! 😀

4. Am participat ca asistent medical (voluntar) la două competiţii sportive importante: Ice Climbing World Cup Buşteni şi Duathlonul Balkan Charity Chlallenge Bucureşti – Sofia – Bucureşti. La duathlon am participat şi ca atlet, depăşindu-mi recordul pentru cea mai lungă distanţă alergată într-o zi, şi anume 55 km în aproximativ 7 h 30′.

5. Am petrecut în premieră mai mult de jumătate de lună numai în hoteluri, numai în noiembrie. Am descoperit că-mi place! 🙂

6. Am străbătut o distanţă de peste 4400 km, între Bucureşti şi Xanten, Germania, dus-întors, cu autostopul, pentru a participa la Save the Clima Supercamp, o tabără a Crucii Roşii Germane. Am descoperit că şoferii de tir sunt oameni inimoşi şi faptul că ascultă manele nu-i face mai puţin oameni! 🙂

Caminon-american-intr-o-parcare-din-Viena

7. Am remarcat trasee în Munţii Vrancei, alături de Asociaţia Montană Carpaţi şi Salvamont Vrancea. Am descoperit un lac exotic!

 

lacul Rosu, Muntii Vrancei

lacul Rosu, Muntii Vrancei

8. Împeună cu participanţii de la Balkan Charity Challenge am plantat Metasequoia şi Gingko Biloba în Bulgaria şi România. În Bucureşti puteţi găsi copăceii plantaţi de noi în Bulevardul Expoziţiei 1F, lângă sediul UniCredit, iar în Bulgaria la punctul de vamă bulgăresc de la Ruse, în parcul din Botevgrad şi în parcarea restaurantului Baikal. Am descoperit că nu doar preşedinţilor li se fac primiri speciale 🙂

plantand copaci in Bulgaria

9. Am cântat un cântecel în euskara, Haika Mutil alături de o fată din Ţara Bascilor (apropo, putem numi fetele din Ţara Bascilor băscuţe? :P). Asta s-a întâmplat în 780, expresul care face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. Am descoperit două călătoare faine şi cu una din ele am păstrat legătura. Este vorba de Eneli,o estoniancă care făcea voluntariat pentru EVS pe lângă Drăgăşani. Eneli a participat apoi la…

10. Prima călătorie trans-ferro! Am plecat cu trenul din Bucureşti pentru a vizita Sinaia şi Braşovul. În Sinaia am fost până la Stâna Regală, apoi am coborât pentru a vizita Castelul Pelişor (deschis cu ocazia Nopţii Muzeelor). Am continuat apoi călătoria spre Braşov, unde am vizitat Muzeul de Istorie (aflat în Casa Sfatului). Am descoperit că Noaptea Muzeelor e un bun prilej de a-ţi descoperi ţara şi am descoperit şi cel mai lăudat hostel din Braşov, Kismet Dao.

11. Sfârşitul verii şi începutul toamnei (calendaristice) m-a prins în Şaua Bucşoiului, la bivuac. Eram într-o tură solitară prin Bucegi, tură ce a continuat cu un chef în Piatra Mare, la fosta cabană vânătorească. În drum spre cabana respectivă un câine mi-a muşcat ochelarii de soare!

12. Am descoperit oamenii din spatele blogurilor de călătorie! În luna august am creat grupul Blogosfera de turism, facilitând astfel formarea unei comunităţi a celor care scriu despre călătorii. Cred că nu este nimic mai frumos şi mai util decât ca doi oameni (sau mai mulţi) care se citesc – şi uneori se şi admiră reciproc – să se întâlnească şi să dialogheze faţă în faţă.

Şi pentru că mulţi dintre voi veţi citi poate acest articol în 2013, sper să-l citiţi cu zâmbetul de buze, cu o ceaşcă de cafea, ceai , zeamă de varză (he he!!) în mână şi cu un ochi pe harta de pe perete sau cea din Google Maps!

La mulţi ani, drumuri bune, cărări cu soare şi vânt din pupă! 🙂 

P.S. Bonus: anul acesta am descoperit că-mi place scorţişoara la nebunie! Şi când mă gândesc cât am fugit de ea până acum…

 

 

Iulian Sirbu2012 în 12 descoperiri personale

Comments

 1. Ana Maria

  Nu iti placea scortisoara? eu si acum manac orez cu lapte si muuuuuulta scortisoara deasupra :). La multi ani si un an plin de bucurii !!!

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Nu numai că nu-mi plăcea, gândeşte-te că fugeam de ea, inventam tot felul de scuze penibile, gen sunt alergic şi alte asemenea! Bine că am trecut peste moment!

   La mulţi ani cu bucurie, Ana Maria! 🙂

 2. Ioana

  Hello there cinnamon lover! 🙂

  Bai, ai avut un an tare fain! Si activ! si productiv! Si ceva imi spune ca te lauzi cand spui ca nu ai prea apucat sa calatoresti. 🙂

  Iulian, jos palaria!
  Si “La multi ani!”

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Ioana, când spun că am călătorit puţin trebuie să recunosc că mă compar cu ceilalţi călători de meserie 🙂 Ştii tu, că tot discutam despre cifre şi numere mari la ultima întâlnire de la Clubul Ţăranului 🙂 Se putea şi mai bine, dar nu vreau să-l mânii pe Dumnezeu!

   Mă înclin în faţa dumneavoastră, domnişoară! 🙂 La mulţi ani!

   1. Ioana

    Nu conteaza cantitatea, conteaza calitatea. 🙂 Si tu ai oferit multa calitate. Iti dai seama cata lume o sa profite de pe urma remarcarii traseelor din Vrancea?

 3. luluca02

  am un zambet pe buze, o ceasca de cafea cu lapte in mana, ascult richard clayderman si bricolez la planul meu de calatorie pentru 2013! La multi ani, blogger inspirational!

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Zâmbetul îl aveai dinainte sau a apărut în timp ce citeai rândurile mele? În altă ordine de idei, tu erai trează la ora 11? 🙂

   La mulţi ani, Luluca şi aştept să citesc despre călătoriile la care bricolezi acum! 🙂

 4. Adriana

  Dintre toate rezumatele lui 2012 al tau m-a impresionat cel mai mult. Ma bucur ca in spatele grupului “Blogosfera de turism” exista un om asa implicat si cu suflet mare.

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Am stat în cumpănă dacă să public un astfel de articol şi mă bucur acum când văd că v-a fost pe plac! M-am înroşit de la atâtea laude, mulţumesc, Adriana! 🙂

 5. Traveling Hawk

  Ma alatur si eu corului fiindca chiar mi-a placut ce ai facut in 2012, Iulian! Te felicit! Ma bucur tare mult cand dau de tineri care se implica atata in viata cetatii. Continua tot asa!

  La multi ani si drum bun in planuita excursie!

  Cat despre scortisoara, nu e doar buna (eu sunt fan demult) dar si sanatoasa. Cand ai timp, arunca un ochi aici si te vei convinge: http://amira-sanatate.blogspot.com/2010/03/miere-si-scortisoara.html La varsta mea, uneori de voie alteori de nevoie, mai vizitez si bloguri legate de sanatate:)

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Vă mulţumesc, sunteţi cea de-a doua persoană pe care o aud folosind expresia “implicare în viaţa cetăţii”. Până la urmă, asta însemnă să fii cetăţean, nu?

   La mulţi ani şi să ştiţi că una din dorinţele mele pentru acest an este să văd Timişoara! Mulţumesc şi pentru reţete!

Leave a Comment

3 × 1 =