La plimbare prin Anglia inzapezita: Leiston, Thorpeness, Aldeburgh

In Euro-Ferro, Marea Britanie by Iulian Sirbu7 Comments

Ieri am fost intr-o scurta plimbare cu masina (multumesc, Dan!) prin Leiston, Thorpeness si Aldeburgh, toate fiind orase sau sate din Suffolk, Anglia. Din cate am inteles, in zona nu ninge foarte des, iar cand ninge, zapada nu resista foarte mult timp.

In Leiston am vrut sa vizitez muzeul tehnic, The Long Shop Museum. Din pacate, l-am gasit inchis, este deschis doar intre martie – octombrie.

The Long Shop Museum

Thorpeness este un sat construit de un scotian, Glencairn Stuart Ogilvie, care a facut bani din proiectarea de cai ferate 🙂 Cea mai impresionanta cladire este Casa din Nori (House in the Clouds), ce adapostea in trecut rezervorul de apa iar acum se poate inchiria, la preturi incepand de la 525 GBP/noapte.

House in the Clouds

 

House in the Clouds 2

 

casa din thorpeness

casa din thorpeness

flori

In Thorpeness exista un teren de golf, iar in luna august aici se organizeaza o regata, pe lacul artificial Meare. Eu am gasit lacul acum plin de rate si lebede. Un amanunt interesant despre acest lac: sunt multe locuri in jurul lui ce au denumiri din Peter Pan, insa n-am apucat sa le gasesc.

lebada pe lacul Meare

lebada pe lacul Meare

Thorpeness a fost declarat cel mai ciudat sat din Marea Britanie, de catre cei de la revista Bizarre, in 2003. Mie mi-a placut! 🙂

Aldeburgh a fost un port  important al Marii Britanii, acum este o statiune la Marea Nordului. Sunt trei cladiri aici care ies in evidenta: The Moot Hall (Primaria) ce dateaza din 1650, The Aldeburgh Beach South Lookout si Martello Tower.

The Moot Hall 1650

The Moot Hall 1650

Ceasul solar de pe Moot Hall

the Aldeburgh Beach South Lookout 2

the Aldeburgh Beach South Lookout

Martello Tower a fost construit de britanici in intre 1808-1812, in scop defensiv. Si aceasta fortificatie poate fi inchiriata acum.

martello tower

In Aldeburgh au fost construite doua dintre vasele lui Sir Francis Drake, Greyhound si Pelican. Pescarii de aici au inspirat multi poeti si muzicieni.

fresh fish

 

 

we smoke fish

 

Imi va fi greu sa ma despart de locurile acestea!

Fotografii realizate cu Sony NEX-F3. Acest articol face parte din seria Euro-Ferro

Iulian SirbuLa plimbare prin Anglia inzapezita: Leiston, Thorpeness, Aldeburgh

Comments

 1. Ionut

  Observ ca ei sunt destul de interesaţi de aceste clădiri de tip turn, aveţi idee de ce oare,
  au vrun scop anume sau pur si simplu aşa au fost construit nimic special?
  Pe mine nu m-aţi convins, clădirile sunt superbe, insa ma aştept la un peisaj ceva ma atractiv, nu spun asta din cauza vremii, spun asta pur si simplu.

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Clădirea înaltă a fost la începuturi turn de apă, apoi a fost transformată în locuinţa care se vede. Cel care a deţinut satul Thorpeness a fost un excentric, poate asta explică unele lucruri 🙂

   Nu încerc să conving pe nimeni de nimic, cel puţin nu în articolul de faţă 🙂 Am vizitat câteva locuri şi le-am prezentat, aşa cum m-am priceput şi eu.

Leave a Comment

two × one =