Seminar PoS despre scriitura de călătorie

In Blogging, Evenimente by Iulian Sirbu4 Comments

Când un subiect îmi apare pe radar de mai multe ori, într-o perioadă relativ scurtă de timp, îmi dau seama că am în faţă ceva valoros. Aşa se face că am percutat imediat la auzul citirea numelui lui Marius Chivu când am primit mai devreme un mail din partea Decât o Revistă în care eram anunţat de Seminarul PoS* de săptămâna viitoare, 24 aprilie.

Un coleg de serviciu, cititor fidel al săptămânalului Dilema Veche, mi-a povestit deunăzi despre cartea lui Marius Chivu, Trei săptămâni în Himalaya, despre care nu ştiam mai nimic. Redau mai jos două-trei rânduri inspirate din carte:

Să călătoreşti încontinuu, fără intenţia de a ajunge undeva. Ca stil de viaţă. Să nu te opreşti nicăieri mai mult de o zi, să saluţi lumea din mers în timp ce-ţi iei rămas-bun, niciodată la revedere… Să fii curios şi să te miri neîncetat ştiind că, dacă nu te miri, te rătăceşti! Să cauţi, să afli o poveste, să spui una, să mănânci aici, să dormi dincolo, mereu dinspre ceva înspre altceva, şi drumul să fie însăşi destinaţia în schimbare.

Citind ce a mai scris Marius Chivu prin Dilema Veche şi aruncându-mi privirea peste paginile oferite spre libera citire de Editura Humanitas, nu mă îndoiesc că are ce să spună despre scrierea creativă (sau creatoare, cum îi spune în articolul referitor la cartea lui Alexandru Muşina, Teoria şi practica literaturii). Apropo, dacă o găseşte cineva pe net – sau, şi mai bine, o are cineva acasă! – daţi un semn! Mulţumesc! Aşadar, cred că următoarea carte pe care o voi cumpăra va fi Trei săptămâni în Himalaya.

Din partea echipei TF, Cristina va fi prezentă la acest seminar. Cred că e un eveniment util tuturor celor care scriu, fie că publică sau nu scrierile lor. Din Blogosfera de turism mai vine cineva la acest seminar?

*Seminariile PoS – Power of Storytelling sunt o serie de discuţii lunare despre meşteşugul poveştilor. Un loc la seminarul din 24 aprilie costă 30 de lei şi poate fi rezervat online aici.

Iulian SirbuSeminar PoS despre scriitura de călătorie

Comments

 1. catherine

  foarte interesant, într-adevăr. eu, una, m-aş duce. să văd ce program am.
  merci de pont!

 2. Alexandra S

  Multumim de pont! M-am si inscris.
  Cam la fel am patit si eu cu Marius Chivu si cartea lui. Am incercat de vreo 2 ori s-o cumpar, dar nu mai era pe stoc, a treia oara am reusit. Am incercat sa ajung la un soi de lansare a cartii la Romexpo, dar am gresit weekendul (:D). Deci nu aveam cum sa nu ma inscriu la seminar. Asa ca-i dau bice cu cititul.

 3. Kadia

  Vad din ce in ce mai multe seminarii de genul asta organizate prin tara si sincer imi place enorm ideea, chiar daca nu am cum sa particip. Pentru unele imi pare cu adevarat rau pentru ca mi se par interesante.

 4. Pingback: Seminar despre scrierea de calatorie | Trans – Ferro

Leave a Comment

seven + 20 =