Astăzi voi degusta vinuri la Domeniul Coroanei Segarcea

In Crame, România by Iulian Sirbu4 Comments

În perioada Paştelui, tot căutând informaţii despre vinuri şi despre cramele româneşti şi din Republica Moldova, am aflat un lucru extraordinar: în sudul ţării avem o podgorie prin mijlocul căreia trece o cale ferată şi care are o gamă de vinuri ce poartă numele de Blue Train! Nemaipunând la socoteală faptul că această podgorie a fost – şi este şi în prezent – furnizor de vinuri al Casei Regale a României, nu am putut să trec indiferent pe lângă această descoperire!

Consider că România are foarte multe de oferit, însă e nevoie de puţină curiozitate şi timp liber pentru a o descoperi. Vreau ca anul acesta să mă concentrez pe locurile pline de istorie şi de poveşti ale României, aşa că de dimineaţă voi pleca din Craiova împreună cu Nicky Predescu de la Călător sau turist? – cu trenul, cum altfel – pentru a vizita Domeniul Coroanei Segarcea.  Aceia dintre voi care i-aţi urmărit călătoriile, ştiţi că el este fan al călătoriei cu maşina, însă printr-un concurs de împrejurări, astăzi ne vom deplasa cu trenul! 🙂

În funcţie de posibilităţile tehnice de la faţa locului, vom încerca să trasmitem impresii pe viu de la faţa locului. Dacă aveţi întrebări pentru noi – sau pentru cei din Crama Segarcea, vă rog să lăsaţi un comentariu. Pentru inspiraţie, consultaţi situl lor aici.

Iulian SirbuAstăzi voi degusta vinuri la Domeniul Coroanei Segarcea

Comments

 1. GabiR

  Am degustat cateva soiuri, nu am ajuns din pacate, inca, la Crame (unul din visurile mele e sa am o colectie de vinuri :D, deocamdata am un rastel micut luat din Ikea :D), vreau sa degust un rose… astept si eu impresii.

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Gabi, chiar un rose am cumpărat de la Domeniu, mai exact Tămâioasă Roză, un vin făcut dintr-un soi de struguri ce se mai găseşte doar în România, în Franţa a dispărut. Este un vin demidulce, premiat recent, potrivit pentru serile călduroase de vară. Alături de un desert – să spunem o tartă de fructe – merge de minune.

   Mare atenţie cu colecţia de vinuri, ideal este să ai un spaţiu destinat acestei colecţii, o pivniţă sau un frigider special ar fi indicate 🙂

 2. Pingback: Prima vizită din seria #VinCuTrenul: Domeniul Coroanei Segarcea | Trans – Ferro

Leave a Comment

3 + one =