Acest articol conţine cookies! Află mai multe despre cookies :)

In Austria, Bucătăria lumii, Euro-Ferro, Grecia, România by Iulian Sirbu4 Comments

La fel ca mine, probabil şi voi aţi fost intrigaţi în ultimul timp de apariţia cookie-urilor pe mai toate siturile româneşti şi străine. Până la urmă, ce sunt ele şi la ce folosesc? Nu am pretenţia de a face lumină în privinţa lor, însă le voi aduce pentru câteva ceasuri măcar pe acest blog, să vedem dacă voi le veţi accepta aici, aşa cum le acceptaţi în alte locuri. E foarte posibil ca acesta să fie ultimul articol scris aici, mă aştept ca blogul să fie spart de hackerii vegani 😉

Ce sunt cookie-urile? Sunt prăjituri mai mici sau mai mari, mâncate cu plăcere – sau mai bine spus, savurate cu deosebită plăcere – pentru a genera noi poveşti pentru acest blog. Creierul meu iubeşte în mod deosebit două lucruri: aerul curat de până în 2500 m (aş fi spus că iubesc aerul rarefiat, dar creierul meu nu e de aceeaşi părere) şi glucoza.

Durata de existenţă a unui cookie este determinată de foamea de moment; teoretic, doar chelnerul care l-a adus la masă îl poate accesa din nou, însă în practică s-a observat că acest lucru nu este benefic integrităţii corporale a acestuia, fiind înregistrate numeroase cazuri de vătămare corporală!

Există 2 categorii mari de cookie-uri:

• Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în camera de cămin a studentului pentru ca acesta să memoreze mai bine pentru examenele din timpul s(tr)esiunii.

Cookie-uri persistente – gustul şi mirosul lăsat de acestea se imprimă pentru totdeauna în memoria olfactivă. UE lucrează la un proiect de lege pentru interzicerea lor! Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt dealer cofetar decât cel pe care îl vizitează consumatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (adică pentru cea de-a treia petrecere) – care pot fi folosite în mod anonim, adică mânânci prăjituri, dar nu ştii ce fel de prăjituri 🙂 Mâncatul prăjiturelelor a fost dintotdeauna o activitate socială, ce dă dependenţă.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare dată când vizitezi o cofetărie, cookie-urile consumate modifică rezultatul analizelor. Aşadar, nu vizita cofetăriile în ajunul recoltării de sânge pentru analize!

Cum pot opri cookie-urile? 

Nu le poţi opri. Ele sunt peste tot, sunt printre noi, acum se pot comanda chiar de pe internet şi-ţi sunt livrate acasă!

Pentru textul de mai sus, am folosit pentru inspiraţie termenii şi condiţiile Money.ro

Navigând în continuare pe acest blog, vă exprimaţi acordul de a privi în gol la prajiturile descoperite de mine în călătoria Euro-Ferro şi nu numai.

 

Eşti încă aici? Bine, să nu spui că nu te-am avertizat!

 

Clătite. Clasicele clătite. Făcute de mine

Clătite, Pizza Romea Bucureşti, 2008

Clătite, Pizza Romea Bucureşti, 2008. Foto de Sergiu Matei

Tiramisu – făcut de mine (sau de colegul meu Dan, nu mai ţin minte)

Tiramisu, pizza Romea Bucureşti 2008

Tiramisu, Pizza Romea Bucureşti 2008. Foto de Sergiu Matei

Kit Kat mini oferite de conductorul trenului OEBB RailJet, între Viena şi Graz, ianuarie 2013.

Kit Kat mini oferite în trenul RailJet Viena - Graz, clasa business, ianuarie 2013

Kit Kat mini oferite în trenul RailJet Viena – Graz, clasa business, ianuarie 2013

Paul Fürst Salzburg

Original Salzburger Mozartkuggel

Original Salzburger Mozartkuggel

Bomboanele Mozart se pot comanda şi online, nu şi în sezonul cald însă. Nu le-am încercat, dar sunt sigur că sunt excelente. Cu prima ocazie, adică în septembrie! – voi face o comandă online (asta dacă nu ajung cumva mai repede prin Salzburg până atunci).

Bomboane Doppler Kon(ef)fekt

Bomboane Doppler Kon(ef)fekt

Parcă limba germană e mai plăcută când ne vorbeşte de cofetării, bomboane şi alte dulceţuri, nu? 🙂

Cafe Konditorei Aida, Viena

Cafe Konditorei Aida, Viena

Da, ştiu, nu este o prăjitură mai sus, dar fotografia este importantă pentru că pe 6 ianuarie a.c., pe când mă plimbam prin Viena, am întrebat-o pe Martha, ghidul nostru (eram împreună cu Cezar în Euro-Ferro) ce înseamnă Konditorei şi ea mi-a spus că înseamnă cofetărie. Ruşinat că nu ştiam de acest dulce cuvânt până atunci, ne-am continuat drumul spre…

Masă plină la Cafe Sacher Viena

Sacher-Torte

Sacher-Torte

Original Sacher-Torte, probabil motivul principal pentru care am venit în Viena (exceptând gările de aici, bineînţeles!). Şi această prăjitură se poate comanda online. La ultimul târg de turism la care am fost, în martie la Romexpo, am aflat că ar exista o cafenea în Cluj Napoca unde se aduce această prăjitură, Cafe Viena (sau Bistro Viena), însă n-am ajuns acolo încă. Dacă îmi poate confirma vreun clujean acest lucru, rămân dator cu o cinste 🙂

Thessaloniki, oraşul în care se află cam tot atâtea cofetării câte librării se află în Buenos Aires sau covrigării în Bucureşti, are ce oferi în materie de deserturi. Păcat că nu am putut sta mai mult pe acolo!

Tort Double Belgian Chocolate, Thessaloniki

Tort Double Belgian Chocolate, Thessaloniki

 

Asta chiar nu ştiu cum se numeşte!

Asta chiar nu ştiu cum se numeşte!

Şi ca bonus, să vă aduceţi aminte de Crăciun, o fotografie cu mere glazurate, genul de imagine care-ţi provoacă dureri de dinţi numai uitându-te la ea!

Mere însiropate, Piaţa de Crăciun 2012 Bucureşti

Mere glazurate, Piaţa de Crăciun 2012 Bucureşti

 

Jewelled Fruit Cake

Jewelled Fruit Cake, feribotul P&O Dover – Calais

Dacă aţi rezistat până aici, vă felicit! Eu aş mai fi adăugat fotografii, însă am făcut greşeala de a mă apuca de acest articol pe burta goală şi acum regret enorm această decizie…

 

 

 

 

Iulian SirbuAcest articol conţine cookies! Află mai multe despre cookies :)

Comments

  1. m88

    🙂 Amuzant mod de a prezenta termeni informatici versus fotografii din Mega-Excursie. 🙂 Ah… ce păcat că în Pașcani singura cofetărie e la 2 km de gară, iar eu ies abia peste 7 ore. :))

  2. Kadia

    :)))))))))))) Geniala idee! Tocmai ma asezasem comod sa citesc un articol serios si ma trezesc razand in hohote! Super!

  3. Pingback: Acum trei ani, la marginea deşertului… | Trans – Ferro

Leave a Comment

5 × one =