Blogosfera de turism pleacă în Vamă şi Balcic cu #YoungTours

In Blogging, România by Iulian Sirbu11 Comments

Vineri, 14 iunie, voi pleca spre Vamă, în prima călătorie a Blogosferei de turism, împreună cu 23 20 19 de bloggeri din Bucureşti, Craiova, Iaşi, Braşov, Brăila!

Înainte să vă spun detalii despre această călătorie, să ne întoarcem puţin în timp!

Cum au început întâlnirile Blogosferei de turism 

Totul a pornit de la un articol scris de Cezar anul trecut, Top 5 gratis Bucureşti, unde am aflat despre un tur al Bucureştilor organizat de Guided Bucharest (turul se ţine şi acum, în fiecare zi). Cum am aflat de existenţa lui, m-am hotărât să mă prezint în Parcul Unirii, la punctul de întâlnire şi preţ de aproape două ore am fost turist în propriul oraş. Între timp, în luna august am înfiinţat un grup pe facebook dedicat bloggerilor de travel şi astfel, după un lung şir de mailuri, a apărut Blogosfera de turism.

Grupul a crescut rapid şi se simţea nevoia unui întâlniri. Ţin minte că Tudor Maxim, cel care a găzduit prima întâlnire la Hostel Peaches, a devenit membru’ cu numărul 100! Dar cum a ajuns el în grup? Ei bine, revenim tot la Guided Bucharest! Pe 8 septembrie anul trecut am fost invitat să particip la o ediţie specială a turului, pentru turistul cu nr. 5000 căruia ei i-au arătat Bucureştiul! Atunci am cunoscut-o pe Roxana, venită din partea Peaches. Din vorbă-n vorbă, Roxana îmi spune că vrea să organizeze o seară de poveşti la hostel şi să invite câţiva bloggeri de travel, pe 13 septembrie. Hmm, îmi zic eu, poţi organiza tu câte întâlniri vrei, da’ nu pe 13 septembrie! Noi deja aveam în plan să ne vedem atunci, plănuisem o ieşire la iarbă verde. Până la urmă am venit cu noua propunere pe grup, oamenii au fost de acord şi ne-am văzut la Peaches! Tudor ne-a servit atunci cu un suc de sfeclă, să vedem de data aceasta cu ce ne mai surprinde papilele gustative – sau ficatul! 😀

Ce vom face în Vamă va rămâne în Vamă? N-aş prea crede, cu 23 de bloggeri în zonă! 

Chiar aşa, ce vom face acolo? Vom face plajă, vom asculta muzică, ne vom bălăci, vom împărţi acelaşi acoperiş timp de două nopţi (sunt curios dacă printe noi sunt şi nedormiţi în hostel până acum!), vom merge la Balcic (unii dintre noi pentru prima dată! yes, that’s me!) şi vom lua cina la Dalboka. Va fi o ieşire relaxată şi relaxantă, ocazie perfectă pentru a ne cunoaşte şi a pune la cale noi proiecte comune. Ce e poate mai frumos decât să cunoşti nişte oameni pe care i-ai citit de nenumărate ori până acum? Iată şi trupa de şoc:

Anca Argeşiu – Funtur, Rosemari – Catherine’s Crossroad, Sorin Rusi – Airlines Travel, Mirabela Tiron şi Cristian Pulpea – Vacanţă în DoiDana Ilie, Diana Slav – Hai-Hui Stângaci, Alina Cioponea – Călător Inspirat, Noemi Pârşcoveanu – Poveşti Călătoare, Desiree Halaseh – Hai în India, Nicky Predescu – Călător sau Turist?, Andrea David – Drum Liber, George Moga – Pilula de CălătorieLucian Hirsu, Dragoş Nedelcu – Are you ready?, Ştefania şi Mircea Arghir – Vacanţe în Doi.

Pentru că Vama Veche este legată pentru totdeauna de muzică, cu cât mai alternativă, cu atât mai bună, vă propun să realizăm împreună un playlist pentru această călătorie. Recomandările mele sunt: Calvin Harris – Sweet Nothing ft. Florence Welch şi Noapte la mare, noapte la munte. Voi ce muzică asculaţi când mergeţi în Vamă?

Întâlnirea Blogosferei de turism (#rotravel) este susţinută de #YoungTours, Hostel Peaches, Hostel Floreasca  – Bucureşti şi Pura Vida Beach Hostel Vama Veche.

Young Tours

Pura Vida Beach Hostel

 

Iulian SirbuBlogosfera de turism pleacă în Vamă şi Balcic cu #YoungTours

Comments

 1. Lucian Hirsu

  Iulian, eu sunt “nedormit” la hostel si…nu am fost niciodata in Vama.
  Am scris despre acest lucru si in articolul publicat acum cateva minute…

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Nici nu are cum sa fie altfel, cu atatea cuvinte cheie gen Vama, plaja, hostel + personajele cheie de mai sus 🙂 Muultumim!

 2. Pingback: Am descoperit Vama Veche si Dalboka cu #YoungTours | Airlines Travel

 3. Pingback: Going Bohemian in Vama Veche | Dana's Boots

Leave a Comment

seventeen − 14 =