Vama, Balcic şi bloggerii de turism

In Bulgaria, Guest post, România by Iulian Sirbu1 Comment

Bună Desirée! Ce faci? 🙂 Vreau să te invit la următoarea întâlnire a blogosferei de turism ce va avea loc între 7-9 iunie, în Vama Veche. Dar eu nu am blog! De scris, ai scris, da? Da. De calatorit, ai calatorit, da? Da. Atunci trebuie să vii cu noi!

Peste 3 saptămâni, pe peronul 4 al Gării de Nord din Bucureşti manânc un covrig cald şi răsfoiesc cu ochii aproape lipiţi o carte. Drumul de la Iaşi a durat vreo 7 ore, am încercat să dorm în fel şi chip pe 2 scaune, dar nu prea mi-a ieşit. Pe la 8 ajunge Iulian, ne îmbrăţisăm, ne bucurăm şi mergem să bem o cafea fierbinte la KFC. În scurt timp ajunge şi George de la Pilula de Călătorie şi povestim despre trenuri, China, India, bloguri şi tot restul de detalii organizatorico-blogărești.

Dupa o zi plină de revederi cu prietenii-călători răsfiraţi prin toată lumea şi adunaţi temporar la Bucureşti, autocarul YoungTours e gata de plecare. Tudor ne face botezul pozelor de grup şi în scurt timp ne îndreptăm către Vamă. A trecut ceva timp de când am mers cu clasa la mare: doi câte doi, după afinităţi şi preferinţe ne grupăm pe câte o pereche de scaune; unii se ştiu demult, alţii ba, unii mai retraşi, altii mai aprinşi, unii mai odihniţi, unii mai osteniţi, dar cu toţii entuziasmaţi nevoie mare. Mergem la mare! Lumea pestriţă şi nu prea, gălăgioasă şi nu prea – face poze, actualizează statusuri pe facebook, ciripeşte pe twitter, check-in pe autostrada soarelui şi uite c-am ajuns în Vamă. Ne strecurăm cu greu printre straduţe până în faţa barului de la Pura Vida. Wow, unde ziceai că mergem? La Vamă? Pe bune? Arată ca scos din cutie barul ăsta al vostru: saltele şi găletuşe de votcă colorate, măsuţe joase, muzică bună, prize peste tot pentru orice social media freak şi un tip cu tatuaje şi glume bune, aşa ca să completeze peisajul backpacker-friendly.

Râdem, glumim, dar hai să ne şi cazăm, cam bate briza în Vama Veche şi cine vrea un grup de bloggeri ragusiţi diseara la petrecerea de bun venit?

Pura Vida stă frumos aşezat pe malul marii, într-o oaza de verdeaţă, pe lângă Papa la Şoni de unde poţi mânca la discreţie. Câteva bancuţe de lemn te aşteaptă pe terasa, în faţă, dimineaţa la cafea şi seara la vorbe. Hostelul e imediat invadat de bloggeri, fetele cu fetele – baieţii cu baieţii. Sunt camere cu 4, 6 şi 8 locuri, cu paturi suspendate, prilej numai bun de socializare şi planificare de alte şi alte drumeţii mai mult sau mai puţin exotice. După buget. Aici un loc te costă 8 euro şi iţi mai ramane şi de o plimbare în Bulgaria, dacă te-ai săturat de apusuri calde, nudişti, de Expirat şi de Stuf, de trase-n rom, o porţie gigant de shaworma la lipie, de corturi şi petreceri.

A doua zi, mai pe la amiază, dupa ce ne-a trecut mahmureala, răceala sau pofta de plajă după caz, ne îndreptăm spre Balcic. La vamă, lume multă, zarvă până şi Duţu, câinele mascotă, nu mai are răbdare. Schimbăm rapid leii pe leva şi Vama pe ţărmuri mai azure şi iată-ne ajunşi in micuţul dar cochetul Tyulenovo unde meniul e în română iar chelnerul abia mai face faţă cererilor de lapte bătut la halbă.

După prânz ne avântăm spre ţărm unde faleza abrupta e numai bună pentru caţărat pe stânci şi plonjat direct în adâncul Mării Negre, unde ai să te întâlneşti cu o sumedenie de meduze şi alte creaturi marine plutind liniştit pe lângă tine.

În Balcic la Capul Kaliakra am găsit mai multi români decât in Vamă. Hotelurile de 4 stele, preturile scăzute, Castelul Reginei Maria şi plajele private sunt motivul. Daca ţi se face foame şi o porţie sănătoasă de midii gătite în fel şi chip îţi surâde ţi-as sugera să tragi o fuga până la Dalboka. Noi ne-am rezervat o masă (este absolut plin, absolut tot timpul!) şi ne-am delectat cu mai toate bunatăţile pescăreşti din meniu: midii natur/pane/supă/cu sos de vin sau cu mere, creveţi, icre şi tot neamul. Porţiile sunt generoase şi chiar dacă te ridici cu greu de la masa după festinul culinar, nu vei plăti mai mult de 20 leva. Un chilipir!

Tocmai de asta, Young Tours organizează cele mai atractive excursii pentru călătorii cu bugete reduse, unde distracţia şi băutura sunt mereu din partea casei.

Zilele acestea poţi experimenta şi tu una dintre experienţele marca Young Tours raspunzând la întrebarea: De ce iti place sa calatoresti? Găseşti mai multe detalii aici.

Întâlnirea Blogosferei de turism a fost susţinută de Young Tours, Hostel Peaches, Hostel Floreasca – Bucuresti si Pura Vida Hostel Vama Veche.

***

În cazul în care nu v-aţi dat seama deja, tocmai aţi citit un guest post scris de Desirée Halaseh, o bloggeriţă atât de călătoare încât nu are propriul blog şi scrie pe ici, pe colo, pe unde e primită în gazdă 😉 Până îşi va face propriul blog, o puteţi urmări pagina de facebook Hai în India.

*toate fotografiile din articol sunt făcute de Desiree Halaseh. 

Desirée
Iulian SirbuVama, Balcic şi bloggerii de turism

Comments

  1. Pingback: » Cu bloggerii #rotravel in Vama

Leave a Comment

17 + 8 =