Meceff 2013 – filmele de astăzi şi recomandările voastre pentru zilele următoare

In Evenimente, România, TF Cultural by Iulian Sirbu4 Comments

Meceff , adică Mediaş Central European Film Festival va avea loc în Mediaş zilele acestea, începând de astăzi şi până pe 28 iunie. Nu vă spun mai multe despre festival pentru că sunt grăbit să prind filmele de mai jos!

Astăzi voi merge la două filme: primul este Yankl der Schmid (Fierarul Cântăreţ), SUA, 1938. Îl voi vedea la ora 19, la Sinagogă. Sincer, merg la acest film pentru că am şansa de a intra pentru prima dată într-o sinagogă. Nu ştiu la ce să mă aştept, sunt foarte nerăbdător. Nici nu ştiu dacă voi avea cum să fac fotografii în interior, dar o să fiu înţelegător dacă nu mi se va permite acest lucru.

Al doilea film pe care-l voi vedea este Lili Marleen, Germania, 1980. Va începe la ora 21:45. Voi afla povestea cântecului Lili Marleen, un cântec din cel de-a doilea război mondial, ascultat şi îndăgit de soldaţii aflaţi în ambele tabere. Ce e interesant în legătură cu acest film – sau mai bine spus în legătură cu melodia care-i dă titlul – este că acum 72 de ani se auzea pentru prima dată la Radio Belgrad, la aproximativ aceeaşi oră!

,,Începând de pe 18 august 1941 și până la sfârșitul războiului, Radio Belgrad a transmis cântecul în fiecare seară la ora 21:55, exact înainte de finalul emisiunii. Postul era recepționat și de trupele aliate plasate în zona Mării Mediterane, astfel că în scurt timp a devenit cântecul favorit al tuturor soldaților din zonă, indiferent de tabăra în care se găseau.’’ (sursă meceff.ro)

Vă rog să vă uitaţi pe programul festivalului şi să-mi spuneţi ce filme aţi vedea în locul meu. Şi dacă îmi recomandaţi filme ce rulează după ora 18, este foarte posibil să merg să le văd 🙂 Mai ales că intrarea este gratuită, doar la Povestirile erotice de la Sala Trabe se plăteşte intrarea (biletul costă 12 lei).

Pe curând! 🙂

 

Iulian SirbuMeceff 2013 – filmele de astăzi şi recomandările voastre pentru zilele următoare

Comments

 1. Mihai Cristea

  Marti:
  Poveste în Lisabona (Lisbon Story)
  Ţiganii din Shanghai (Šanghaj )

  Miercuri:
  Germania toamna (The German Friend)
  Aripile dorinţei (Der Himmel über Berlin)

  Joi:
  Toată lumea din familia noastră (Toată lumea din familia noastră)
  Enigma lui Kaspar Hauser – Toţi pentru unul şi Dumnezeu împotriva tuturor (Jeder für sich und Gott gegen alle – Kaspar Hauser)
  De ce fierbe copilul în mămăligă (Aglaja)

  Vineri:
  Calul din Tornio (A torinói ló)

  Pe unele le-am vazut, la altele m-as duce.

 2. catherine

  Eu aş vedea aşa:
  – Despre oameni şi melci, Ţiganii din Shanghai sau Dumnezeu, omul şi diavolul – în seara asta
  – De ce fierbe copilul în mămăligă (Aglaja) – joi
  – Cel mai bun film – vineri
  Desigur, n-aş rata nişte povestiri erotice, fie ele şi pe bani.
  Aşteptăm oareşce review-uri, după.

  1. Author
   Iulian Sirbu

   Multumesc pentru recomandari! Am vazut ieri Despre oameni si melci si astazi Tabu-Sufletul e strain pe pamant, Bar Mitzvah şi acum ma duc la Rosenemil! 🙂

Leave a Comment

3 + one =