Un nou canal de transmitere a informaţiei este testat acum în trenurile din Germania

In Cu trenul, Germania by Iulian Sirbu3 Comments

Data viitoare când un neamţ îşi va aşeza capul pe geamul compartimentului, fie pentru că este obosit, fie pentru că a căzut într-o stare de melancolie – li se întâmplă câteodată şi lor, a se vedea Suferinţele tânărului Werther de Goethe 😉 – o voce în cap îi va spune duios să se uite la postul tv Sky când va ajunge acasă! Pare o născocire a diavolului în materie de reclame subliminale, dar poate fi de asemenea un canal eficient şi inedit pentru a transmite mesaje într-un mod silenţios, fără a-i deranja pe cei din jur.

Acest nou canal pentru publicitate este testat zilele acestea în trenurile din Germania şi trebuie să recunosc că nu m-am gândit niciodată la aşa ceva, deşi sunt familiarizat cu noţiunile acestea de la audiometria osoasă. Sunetele sunt, de fapt, vibraţii aflate în mediul înconjurator, de frecvenţe si intensităţi diferite; aerul din canalele şi oasele de la nivelul urechii şi craniului, ajută aceste vibraţii să parcurgă drumul dintre ureche şi creier, unde sunt decodate.

Cum funcţionează noul sistem? Pe geam este montat un dispozitiv care transmite vibraţii în momentul în care fereastra este atinsă. Aceste vibraţii sunt convertite de creierul nostru în semnale audio, astfel încât numai noi auzim sunetele respective. Vom avea impresia că sunetul s-a născut în capul nostru, nu că vine din exterior! Cum spuneam şi mai sus, vom auzi voci!

Reclamele acestea vor fi auzite pentru moment doar de călătorii din Germania, dar ar fi o idee nemaipomenită ca CFR Călători să adopte acest tip de reclamă, ar fi o metodă inedită şi eficientă de a ieşi în evidenţă cu ceva inovator şi pentru a aduce bani în plus la buget.

Cum era de aşteptat, reacţiile apărute sunt diverse, cei mai mulţi considerând o astfel de reclamă invazivă, fiind de părere că nu se vor mai putea odihni în linişte ca până acum. Vă invit să urmăriţi clipul de mai jos şi să vă exprimaţi opiniile în comentarii!

via Tnooz

Iulian SirbuUn nou canal de transmitere a informaţiei este testat acum în trenurile din Germania

Comments

Leave a Comment

12 − two =