Sony a lansat trei camere foto cu superzoom

In Evenimente by Iulian Sirbu3 Comments

Ieri de dimineaţă am fost invitat alături de alţi bloggeri călători să testăm cele mai noi camere foto lansate de Sony în România. M-a bucurat reîntâlnirea cu Cezar, Sorin, Alexandra şi Adriana (pe ultimii trei i-am convins apoi la o scurtă plimbare prin parc, adică am făcut turul lacului Herăstrău:)

Adriana, Cezar, Sorin şi Alexandra

Adriana, Cezar, Sorin şi Alexandra

În călătorii, fie că vrei să faci în mod discret o fotografie cuiva pe stradă, fie vrei să prinzi un gargui pe vreo catedrală gotică sau vreun detaliu de de pe tavanul Peleşului, ai nevoie de un zoom optic mare. Cei de la Sony s-au gândit la acest aspect şi au creat o gamă de aparate cu superzoom:

  • Cyber-shot HX50 – cea mai compactă cameră cu zoom de 30x. Este destinată exploratorului urban. Am făcut câteva fotografii cu această cameră şi mi-am dat seama cât este de uşoară (am aflat apoi că are 272 gr.). Stabilizarea imaginilor este garantată chiar şi la zoom 30x de Optical SteadyShot. Imaginile şi clipurile pot fi transferate rapid prin wi-fi. Camera poate fi cumpărată de la F64 la preţul de 1899 de lei, într-un pachet ce include şi un card de 8 GB şi o husă Tamrac. 
Sony Cyber-shot HX50

Sony Cyber-shot HX50

  • Cyber-shot WX300 – cea mai mică şi mai uşoară cameră cu un zoom de 20x, potrivită unui călător activ, care vrea să partajeze conţinutul creat cât mai repede. Poate fi cumpărată de la F64 la preţul de 1499 de lei, cu card SD 8 GB şi husă Tamrac bonus.
Sony Cyber-shot WX300

Sony Cyber-shot WX300

  • Cyber-shot HX300, cu un zoom optic de 50x, este destinată pasionaţilor de safari, bird watching şi în general oricui călător mai aventurier. Nu, nu este DSLR, este tot o cameră (destul de) compactă! Poate fi de asemenea achiziţionată de la F64 la preţul de 2299 de lei, cu card SD de 8 GB bonus.
Sony Cyber-shot HX300

Sony Cyber-shot HX300

La evenimentul de lansare l-am ascultat pe Dan Mirică, fotograf profesionist, care ne-a arătat câteva din fotografiile făcute de el pe meridianele lumii. Iată ce am reţinut din informaţiile prezentate de el:

  • e bine să lăsăm spaţiu liber în direcţia privirii 
  • să evităm pe cât posibil suprapunerile
  • să adăugăm profunzime, prin schimbarea unghiului din care facem fotografia
  • dacă vom comunica cu subiectul, fotografia rezultată va fi mult mai expresivă

Ghid de calatorie

 

Cele mai bune fotografii au fost făcute în următoarele locuri:

Ghid de calatorie 2

Cred că v-am mai spus eu de câteva ori că ceea ce-mi doresc se întâmplă – uneori foarte repede. Am primit la final o pernă de călătorie Keep calm and zoom with Sony, ce merge de minune cu Keep calm and travel by train! 🙂 Şi pentru că un lucru bun nu vine niciodată singur, Adriana mi-a făcut cadou şi perna ei roşie, aşa că în acest moment sunt fericitul posesor a două astfel de perne! Au picat la ţanc pentru că simţeam nevoia unui astfel de accesoriu în timpul călătoriilor cu trenul.

Şi pentru că vreau să împart această bucurie cu voi, cine are nevoie de o astfel de pernă să lase mai jos un comentariu. Primu’ venit, primu’ servit! (p.s. livrez numai la adrese din Europa).

 

 

Iulian SirbuSony a lansat trei camere foto cu superzoom

Comments

  1. Pingback: Cu ce gânduri plec în Zakynthos | Trans – Ferro

Leave a Comment

13 − 6 =