Cu ce gânduri plec în Zakynthos

In Grecia by Iulian Sirbu1 Comment

Nu ţin minte să fi plecat vreodată în concediu. De cele mai multe ori când am plecat pe undeva, am plecat fiind şomer. Bine, şomer cu acte în regulă nu am fost niciodată. Ah, prin 2007 mi-am luat un concediu fără plată de vreo 3 luni, se pune? 🙂

Astăzi ar fi trebuit să plec în concediu, spre Grecia. Şi voi pleca, însă nu ştiu dacă să-i spun concediu, pentru că iar nu am serviciu. Să vedem totuşi ce ştiu în legătură cu această plecare:

  • voi pleca cu autocarul, cu Europa Travel. Dacă vă amintiţi, anul trecut am câştigat un sejur oferit de Grupul Christian Tour. Acesta este! 🙂
  • este prima dată când voi pleca într-o excursie cu o agenţie de turism! Nu ştiu ce aşteptări să am, nu ştiu ce fel de oameni merg în astfel de excursii, nu ştiu nimic despre această parte a turismului. Unii ar spune că acesta este turismul adevărat. Vom vedea.
  • unde merg mai exact? În Kalamaki, Zakynthos. Zakynthos este o insulă aflată în Marea Ionică, menţionată pentru prima dată de Homer în Iliada şi Odiseea. Insula nu a fost sub ocupaţie otomană decât pentru puţin timp, între anii 1185 şi 1479 fiind parte a Regatului de Neapole, iar între 1479 şi 1797 parte a Republicii Veneţiene. Mă aştept să găsesc aici multe urme ale influenţei veneţiene, atât în arhitectură, cât şi în bucătărie. Ce mi se pare foarte tare în legătură cu istoria lor este faptul că în timpul celui de-al doilea război mondial niciun evreu de aici nu a fost ucis de forţele naziste pentru că primarul şi episcopul au refuzat să le dea lista cu numele evreilor şi i-au ascuns până a trecut pericolul!
  • insula mai este numită şi Zante, Fior di Levante sau Veneţia Estului. Din păcate, cele mai multe clădiri au fost distruse de cutremurul din 1953.
  • cel mai înalt punct al insulei este Vrachionas, 758 m. Nu ştiu dacă voi avea cum să ajung pe el, e relativ departe de hotelul în care voi fi cazat.

Ştiu că toţi aşteptaţi fotografii de aici. Ah, mi se şopteşte din regie că aţi fost deja în Zakynthos! Bine, bine, dar aţi avut la voi un aparat de fotografiat cu zoom optic de 50x? 🙂 Nu? Aşa mă gândeam şi eu! 🙂 Voi avea cu mine cea mai compactă cameră cu cel mai mare zoom optic, Sony HX 300. Voi încerca să ţin cont de sfaturile pe care le-am primit de la Dan Mirică pe 10 iulie, la lansarea acestei camere şi sper să vin cu fotografii faine.

Cum ar fi să am câteva zile liniştite pe insula aceasta? Chiar vreau să lenevesc la soare. Voi ce credeţi, voi reuşi? 🙂

Iulian SirbuCu ce gânduri plec în Zakynthos

Comments

  1. andrei manea

    La cat de activ te stiu din articolele tale, cred ca vei ajunge si la cei 758 de metri, chiar daca locul e departe de hotel. Vacanta placuta! – :))))

Leave a Comment

19 + 5 =