Keep calm and travel by train. Iulian Sirbu

Keep calm and travel by train. Iulian Sirbu

Salut! Mă numesc Iulian Sîrbu şi sunt un simplu călător. M-am năcut în 1981, în Bucureşti. Pentru că Bucureştiul este the city I love to hate, mi-am propus să petrec minim 100 de zile/an în afara lui. Am reuşit acest lucru atunci când am făcut armata (2002), când am locuit în Grecia (2007) şi Irak (2010 şi 2011) şi în 2013. A propos de armată, am avut de ales între Câmpia Turzii şi Buzău; am ales Câmpia Turzii pentru că era mai departe! 🙂
Călătoria vieţii mele a durat 72 de zile şi s-a petrecut în America de Sud, în 2011.
În călătoriile mele sunt în căutarea experienţelor, nu a destinaţiilor. Pentru mine contează mai mult să stau de vorbă cu un localnic – dacă se poate în limba lui – decât să vizitez o grămadă de pietre reci.
Am câteva pasiuni ce se împletesc de minune cu călătoria:

  • alergarea – am participat la 3 maratoane până acum: DHL Ştafeta Carpaţilor Predeal – Poiana Braşov iunie 2007; Maratonul Internaţional Bucureşti 2008; Ciucaş Trail Running Cheia, septembrie 2012
  • alpinismul – am urcat vf. Mont Blanc 4808 m pe 4 iunie 2009 şi vf. Aconcagua 6962 m (Argentina) pe 9 martie 2011. Sunt membru al Clubului Alpin Român.
  • voluntariatul – ca voluntar al Crucii Roşii am participat la două tabere internaţionale în Germania (Bad Munstereiffel, 2008 şi Xanten, 2012)
  • călăria – sunt începător în acest domeniu, am călărit în Germania în 2008 şi în 2010 în Iordania, la Petra.
  • limbile străine – vorbesc la nivel conversaţional engleza şi spaniola. Înţeleg italiana şi pot citi în greaca veche şi latină. Înainte de a pleca la drum, învăţ cuvintele de bază de care voi avea nevoie în ţările vizitate. În tabăra Crucii Roşii din 2008 am făcut o serie de clipuri cu tineri din mai multe ţări numărând de la 1 la 10 în limba lor maternă. Aceste clipuri si altele din călătoriile mele sunt pe Youtube.
  • vorbitul în public. Nu pretind că m-aş pricepe, vorbesc însă cu plăcere şi cu haz despre expediţiile şi călătoriile mele.
Ana Maria Chiţoiu

Ana Maria Chiţoiu

Sunt Ana Maria. Moldoveancă, născută şi crescută în Galaţi. Primele mele amintiri legate de călătorii sunt din tren, cu care am mers foarte mult până la 20 de ani. Cu trenul am parcurs mii de kilometri în lungul şi în latul României. Era mijlocul de transport folosit pentru a merge cu ai mei în concediu, mai apoi în excursii cu şcoala şi în tabere. Eram mereu în companie, aşa că nu am analizat niciodată condiţiile bune sau rele oferite de acest mijloc de transport. De fapt oriunde merg, am învăţat că uneori trebuie să faci şi compromisuri. Ce alt mijloc era mai cool de mers în tabară decât trenul? Aveam un vagon tot al nostru şi ne fâţâiam fără probleme de ici colo în diferite compartimente. Niciun alt mijloc nu oferă toată această distracţie. Pentru mine vacanţa şi trenul au facut (şi încă mai fac uneori) o pereche perfectă.

Despre mine nu vorbesc prea mult ca nu prea am obiceiul. Îmi place să vad mereu locuri noi, sa cunosc oameni care să mă îmbogăţească (nu financiar, ci spiritual :D). Sunt îndrăgostită iremediabil de Dolomiţi şi Veneţia, unde ajung ori de cate ori am ocazia.

Îmi plac încă poveştile şi legendele locurilor pe care nu ma satur niciodată să le ascult atunci când am ocazia. Nu am pretenţii de mare călător, de mare scriitor sau mare blogger. Am un mic blog, Around by Ana Maria unde scriu tot despre călătorii, atât în română cât şi în italiană. Fotografiile facute de mine în Veneţia pot fi văzute pe pagina Around Venice.

Nu sunt o persoana foarte activă online, pentru că prefer o viaţă foarte activă offline. Îmi place să mă implic în diverse proiecte, să fac diverse lucruri care îmi plac, sa imi cultiv diverse hobby-uri.

 

Cristina

Cristina

Sunt Cristina, m-am născut în Ţara Vrancei, mai precis în Focşani, un oraşel mic, însă frumos şi liniştit. Sunt unul dintre editorii blogului şi alături de Iulian, iniţiatorul proiectului, Ana Maria şi Ionuţ, vă dezvăluim universul călătoriilor cu trenul.

Pentru mine călătoria cu trenul e o experienţă inedită de fiecare dată, indiferent că e prima dată când merg pe un anumit traseu sau că e un traseu pe care-l străbat în mod regulat, cum e Focşani – Bucureşti şi retur. Trenul mi se pare locul ideal pentru împărtăşirea de impresii cu oameni care de care mai diferiţi. Am cunoscut oameni simpli, oameni cu şcoli înalte, oameni modeşti, oameni sinceri şi opusul lor.

Ceea ce îmi place e să aflu de la fiecare o poveste, o poveste a lor despre orice, apoi din fiecare să extrag părţile bune şi părţile mai puţin bune.

Am urmat cursurile Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucuresti, Franceză – Germană, profil Filologie.

Sunt îndrăgostită de Moldova de Nord, aţi ghicit, îmi plac mănăstirile de acolo simple şi ospitaliere, oamenii primitori şi calzi.

Ca stil arthitectural, sunt o iubitoare a stilului gotic şi prin urmare destinaţiile vizate în anii ce vor veni sunt cele în care acest stil este foarte răspândit şi bine conturat: Franţa, Germania, Anglia, Ţările Nordice şi ca bonus Rusia pentru istorie, peisaje şi oameni care îşi beau cafeaua cu vodkă sau lămâie.

Ionuţ

Ionuţ

Sunt Ionuţ şi sunt născut în Bucureşti. Locuiesc în faimosul cartier Ferentari, centru important pentru vânzări de vise si plăceri carnale (Ferentari este un cartier situat în sectorul 5 al Bucureștiului, ce se învecinează la est cu Cartierul Giurgiului și la vest cu Rahova. Cartierul Ferentari este constituit de-a lungul Căii Ferentarilor respectiv a Prelungirii Ferentari, în extremitatea estică a sectorului 5 al Municipiului București. La est este delimitat de fosta cale ferată Bucureşti Filaret – Giurgiu, inaugurată în octombrie 1869.

Am studiat la Universitatea Hyperion, Facultatea de Istorie – Geografie, secţia Geografie.
Am călătorit în toate regiunile istorice româneşti (Ţara Românească, Dobrogea, Moldova şi Transilvania), am vizitat Iaşi, Suceava, Timişoara, Tg. Mures, Satu Mare, Oradea, Sibiu, Braşov, Sighişoara, Tulcea, Constanţa, Giurgiu) şi am drumeţit prin Munţii Fagaraş, Piatra Craiului, Retezat, Ceahlău, Buila Vânturariţa, Oaş, Gutâi, Ţibleş, Cernei, Godeanu, Apuseni etc.
Ţări străineze: Bulgaria, Ungaria, Cehia, Belgia, Olanda, Germania, Slovacia, Rusia.
Călătoresc cu trenul atât prin România, cât şi prin străinătate. În România consider că mai au de lucrat la condiţii şi  că preţurile sunt foarte mari.
Dacă vrei să faci parte din echipa TF sau vrei să publici un guest post, trimite un mail la iulian.sirbu.ro [at] gmail.com. 
Keep calm and travel by train! 🙂

 

Iulian SirbuEchipa

Comments

  1. Pingback: Acum trei ani, la marginea deşertului… | Trans – Ferro

Leave a Comment

12 − 3 =